Republika Kosovo

Gračanica

Светски дан оралног здравља обележава се у Грачаници

2019/03/21 - 9:41

Дом здравља Грачаница у сарадњи са Општином Грачаница обележава данас Светски дан оралног здравља. На платоу испред општине Грачаница постављен је штанд на коме грађани од стоматолога ове здравствене установе добијају савете за правилно одржавање оралне хигијене.

Светски дан оралног здравља представља највећу глобалну акцију у циљу промовисања оралног здравља. Ове године Светски дан оралног здравља овележава се под слоганом „Реци да чувајте здравље ваших зуба“.

„Наш тим стоматолога жели да укаже и деци и одраслима на значај правилног одржавања оралне хигијене и очувања здравља зуба. Акцију спроводи Дом здравља Грачаница у сарадњи са општинским одељењем за здравство и социјалну заштиту“, казала је у изјави за општинску инфо службу стоматолог Марија Ђорђевић.

Директор општинског одељења за здравство и социјалну заштиту Александар Поповић казао је да ће општина Грачаница наставити да подржава овакве акције које за циљ имају било какву врсту помоћи нашим мештанима.

„ Млади тим стоматолога још једном је кроз ову акцију потврдио посвећеност свом послу и решеност да своје знање пренесу својим пацијентима. Општина Грачаница и општинско одељење за здравство подржаваће сваку акцију која помаже развоју здравственог система“, казао је Поповић.

Штанд на коме ће млади тим стоматолога Дома здравља Грачаница данас мештанима преносити савете за правилно одржавање оралне хигијене поводом Светског дана оралног здравља отворен је током целог дана на платоу испред Општине Грачаница.