Republika Kosovo

Gračanica

С. Поповић: Саслушано 1300 грађана решавамо проблеме према приоритетима и могућностима

2019/03/22 - 3:50

Незапосленост и нерешено стамбено питање остају највећи проблеми грађана који четвртком у Дану отвореном за пријем грађана долазе код председника општине. Поповић каже да су ова два проблема на врху протитетних делатности општине и да се активно ради на изградњи стамбених јединица како би се смањили проблеми. Грађане позива на стрпљење и толеранцију.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао је и данас са грађанима. Саслушао је све оне који су се претходно најавили и заказали разговор како би изнели своје проблеме.

Ивана Секулић је дипломирани психолог али како наводи није важно имати посао у струци.

„Једину наду видим у овој општини. Ја јесам дипломирани психолог али то је потпуно небитно. Важно је да има посла и да нас овде буде што више“, казала је Ивана након разговора са председником општине.
Јована Рашић из Лепине радила је пет година на замени у вртићу у Угљару сада је без посла.

„Председник нас је саслушао и рекао је да ће у наредном периоду разматрати могућност да ми се помогне“ , рекла је Јована.

Запослење је највећи проблем за Талић Ненада.

„Живим са родитељима, супругом и двоје деце. На запослење чекам 20 година. Верујем да ће председик општине након што ме је саслушао узети у разматрање мој проблем“, каже Ненад.

Председник општине Грачаница казао је да се континуитет разговора са грађанима наставља и у наредном периоду.

„ Ево већ више од годину дана тај континуитет траје. Нама је као руководству општине јако важан тај контакт са грађанима јер тако директно можемо да чујемо који су проблеми грађана. Највећи проблеми су и даље запошљавање, нерешено стамбено питање а има и доста социјалних случајева али и пуно оних који траже савете. Саслушали смо око 1300 грађана и решили око 450 проблема“, казао је Поповић и најавио наставак градње нових стамбених јединица.

Навео је да је прошле године подељено 16 станова и изграђено око десетак кућа а да ће ове године биће расподељено укупно 36 станова а у плану је градња још 36 станова у Грачаници.

Поповић је позвао грађане на солидарност и толеранцију како би се проблеми решавали према приритетима и могућностима општине Грачаница.