Republika e Kosovës
Republika e Kosoves

Graçanicë

Popoviq vizitoi IP “Gjurgjevak” me rastin e Javës së Fëmijëve

2020/10/09 - 1:18

Kryetari i komunës së Graçanicës, Srgjan Popoviq dhe drejtoresha e Arsimit, Brankica Niqiq, vizituan sot institucionin parashkollor “Gjurgjevak” në Graçanicë.

Me rastin e Javës së Fëmijëve, kryetari Popoviq dhe drejtoresha Brankica Niqiq vizituan fëmijët me qëllim që të njihen me kushtet e punës së institucionit parashkollor “Gjurgjevak” dhe t’u dhurojnë atyre dhurata modeste. Fëmijët ua dhuruan vizatimet e tyre kryetarit Popoviq dhe drejtoreshës Niqiq.

Edukatorja Snezhana Krnjajiq e lexoi letrën e përgatitur nga fëmijët. Në letër, fëmijët kërkuan vetëm të pastronin dhe rregullonin parkun dhe shtëpinë verore në mënyrë që ata të mund të luanin lirshëm dhe të sigurt.

Kryetari i komunës së Graçanicës, Srgjan Popoviq, i përgëzoi fëmijët për Javën e Fëmijëve dhe tha se fëmijët janë e ardhmja jonë.

“Jam i kënaqur që jemi bashkë sot, ajo që mund t’ju them është se ne bëjmë shumë për fëmijët tanë dhe përparësia jonë është që ju të rriteni në një mjedis të shëndetshëm dhe do të bëjmë gjithçka që të keni të gjitha kushtet si të gjithë fëmijët në çdo pjesë të Serbisë. Unë e mora seriozisht gjithçka që keni shkruar në letër. Ne do të bëjmë më të mirën tonë për të përmbushur gjithçka dhe ju me siguri do të keni një mjedis të bukur dhe të sigurt, ku do të jeni në gjendje të luani dhe të shijoni fëmijërinë tuaj të lumtur. Komuna sigurisht që do të punojë në interes të fëmijëve tanë dhe një nga provat është se ne jemi duke punuar në ndërtimin e një kopshti krejtësisht të ri dhe sigurisht që nuk do të ndalemi këtu. Ne planifikojmë t’i sigurojmë të gjitha kopshtet në Graçanicë me pajisje të përshtatshme, sepse fëmijët tanë janë e ardhmja jonë”, tha Popoviq.

“Për fat të keq, ne jemi dëshmitarë të skenave të pakëndshme në dy javët e fundit që po ndodhin. Ajo që ndodhi duhet të zgjidhet në mënyrën e duhur dhe që të gjithë thjesht të kemi një mjedis të sigurt dhe të ndihemi të sigurt. Shpresoj se nuk do të kemi raste të tilla në të ardhmen”, shtoi kryetari Popoviq.

Drejtoresha e institucionit parashkollor “Gjurgjevak”, Radica Parlliq, falënderoi kryetarin për vizitën dhe theksoi se Komuna e Graçanicës është gjithmonë aty kur nevojitet ndihmë.

“Shpresoj që kryetari do të na dalë në ndihmë dhe do t’i zgjidhë problemet tona. Shpresoj që të mos kërkojmë shumë, sepse është shumë e rëndësishme që fëmijët të qëndrojnë jashtë në një mjedis të shëndetshëm dhe të pastër, natyrisht. Ne kemi pasur një bashkëpunim të mirë me kryetarin edhe më parë dhe shpresoj se do të vazhdojë edhe në të ardhmen”, tha drejtoresha Parlliq.

Fëmijët patën disa aktivitete gjatë kësaj jave, duke vizituar Ulpianën, duke shkuar në kinema, duke lexuar të drejtat e fëmijëve, ndërsa nesër do të organizohet një maskaradë .

Java e Fëmijëve me moton “Vetëm lumturia e përbashkët është dy herë më e madhe” shënohet në javën e parë të tetorit me aktivitete të ndryshme që synojnë tërheqjen e vëmendjes së publikut të gjerë për të drejtat dhe nevojat e fëmijëve.