The Republic of Kosovo

Graçanicë

Одржана конститутивна седница СО Грачаница

2021/11/30 - 2:18

У скупштинској сали одржана је конститутивна седница Скупштине општине Грачаница.

У складу са дневним редом, верификовани су мандати 19 нових одборника од тога 18 Одборника Српске листе и 1 Одборник Алијансе Албанаца. На седници су свечане изјаве положили Одборници и председница општине Грачаница Љиљана Шубарић.

Седницом је председавао најстарији члан Скупштине Милош Тодоровић, на почетку поздравио је све присутне и замолио одборнике да заједно положе заклетву.

Након давања заклетве од стране одборника, заклетву је дала и председница општине Грачаница Љиљана Шубарић.

Председница општине Грачаница, Љиљана Шубарић  позвала је Одборнике да савесно обављају своју дужност.

„Уверена сам да само заједничким радом можемо учинити нашу општину бољим местом за живот свих грађана. Руководећи се одговорношћу, политичком и моралном желим да знате да ћу бити представник свих грађана, као председница општине Грачаница службу ћу вршити праведно и једнако према свима без обзира на политичку, националну или било коју другу припадност. Ваша подршка је наша снага. Пред нама су многи инфраструктурни пројекти од изузетног значаја не само за нашу општину и наше грађане већ и шире за српски народ. Драге колегинице и колеге морамо бити кадри да их спроведемо успешно и до краја, јер то ће бити тест наше политичке борбе, а то ћемо успети само ако се будемо придржавали основних политичких и моралних принципа“, казала је Шубарић.

Након положене заклетве и потписаних изјава уследило је гласање за избор предеседавајућег Скупштине општине Грачаница.

Једногласно за председника Скупштине општине Грачаница изабран је Милан Димитријевић.

„Захваљујем се на избору за председавајућег Скупштине општине Грачаница, велика је част и одговорност“, казао је Димитријевић.

За заменика председавајућег Скупштине општине изабран је Љеутрим Ајети.

„Хвала вам на подршци, надам се успешној сарадњи са предедником СО Грачаница као и за председницом општине Грачаница Љиљаном Шубарић.

Седници су присуствовали представници ОЕБС-а, Европске уније и припадници словеначког КФОР-а