Republika Kosovo

Gračanica

Додељена признања „Цвет успеха за жене“, главна награда Станки Поповић

2023/03/10 - 1:10

Поводом Дана жена, синоћ су у Грачаници додељена признања најуспешнијим женама у општини Грачаница. У оквиру манифестације „Цвет успеха за жене 2023“ признање је добило 13 жена, а главно је додељено наставници ликовне културе у ОШ „Краљ Милутин“ Станки Поповић из Грачанице.

Манифестација „Цвет успеха за жену“ одржана је по други пут на иницијативу председнице општине Грачаница проф. др Љиљане Шубарић у организацији Туристичке организације Грачанице. Одржана је у Дому културе у Грачаници, а присутне су биле многобројне жене из неколико области – просвете, здравства, предузетништва, новинарства, спорта, менаџерства…

Главно признање, према одлуци жирија, припало је наставници ликовне културе у ОШ „Краљ Милутин“ Станки Поповић.

„За мене је ово велико изненађење, драго ми је да сам учесница ове дивне манифестације и хвала на поверењу“, казала је Поповић.

Признања су још додељена: Невенки Рикало, Јелени Мирковић, Јовани Филиповић, Јелени Данић, Мирјани Димитријевић, Оливери Трајковић Живић, Смиљани Јовановић, Марији Јовановић, Ивани Симијоновић, Милици Костић, Валентини Николић, Мирјани Стојановић. Специјално признање додељено је и волонтеркама Црвеног крста из Грачанице.

Признања „Цвет успеха за жене 2023“ у виду статуа и плакета доделила је председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић, која је истакла да су жене биле и остале главни ступ и ослонац без кога свет не би био овакав.

„Цвет успеха је признање које се додељује за најуспешније жене, али када говоримо о успешним женама морате да знате да оне нису успешне само на свом послу, већ су истовремено успешне мајке, супруге, брижне баке и сестре, вредне домаћице и још улога је намењено женама и зато ово признање би могло бити једна цела башта, а не само један цвет. Драге моје не дајте на своју једнакост, не дајте на своју слободу и на своје достојанство“, казала је председница Шубарић.

Награде представљају јединствени подстицај и афирмацију за жене које се успешно носе са изазовима, које показују иновативност, одлучност и креативност у пословању и представљају додатну мотивацију за успехе, казала је директорица Туристичке организације Грачанице Сандра Ђокић.

“Вашим присуством мотивишете и подстичете афирмацију жена у свим сферама у друштву и дајете им додатни подстрект да се успешно боре са свим изазовима са којима се свакодневно сусрећемо”, додела је она.

Након доделе признања организовано је музичко-потеско вече „Слика из песме“. За музички програм побринуо се Петар Илић, професор Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици, а за поезију Бошко Миловановић, професор на Учитељском факултету у Лепосавићу.