Republika Kosovo

Gračanica

Нове количине огрева за школу у Доњој Гуштерици и Образовни центар у Лапљем Селу

2023/03/10 - 3:23

Поједине образовне установе на територији општине Грачаница данас су од општине Грачаница добиле нове количине неопходних енергената за наставак грејне сезоне.

Како би се обезбедило несметано грејање у образовним установама, Основној школи „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици данас је допремљено 20 кубних метара огревног дрвета, док је Образовном центру у Лапљем Селу, објекту у којем функционишу Музичка и Пољопривредна школа, испоручено 2 тоне нафте.

Директорица образовања Бранкица Нићић истакла је на недавно одржаном Одбору за образовање да је Општина обезбедила довољне количине огрева за све образовне установе, те да се додатне количине допремају на основу потреба.

“Општина Грачаница је на располагању да у сваком тренутку прискочи у помоћ, свакој институцији којој таква врста помоћи треба. То смо радили година уназад, то ћемо радити и сада, у складу са нашим могућностима“, казала је Нићић.

„Општина је ту да сектору образовања пружи техничку помоћ, конкретно када је грејна сезона у питању опремимо школе неопходним огревом, како не би дошло до застоја и прекида у настави, што је циљ свима нама“, додала је она.