Republika Kosovo

Gračanica

Одржан Одбор за заједнице

2023/03/10 - 1:09

У сали Скупштине општине Грачаница одржана је трећа редовна седница Одбора за заједнице.

Почела је усвајањем записника са друге редовне седнице одржане шестог фебруара ове године.

Чланови одбора требало је данас да дискутују и о безбедносној ситуацији на територији општине Грачаница. Председавајући Азиз Карадолами ову тачку је одложио за наредну седницу, с озбиром да, како је казао, из оправданих разлога, полицијска службеница Светлана Капетановић из Полицијске станице у Грачаници, која је требала да говори на ову тему, била спречена да присуствује данашњој седници, као и командир Братислав Трајковић.

Шефица Канцеларије за заједнице и повратак Елвира Кесаси представила је годишњи извештај о раду за 2022. годину. Истакла је да је највећи успез затварање контејнерског насеља у Грачаници.

„Изграђен је стамбени објекат у Сувом Долу где ће поред становника контејнерског насеља бити смештени и повратници из Северне Македоније и један део социјално угрожених породица“, казала је она.

И на овој седници било је речи о сарадњи Локалних савета са општином Грачаница, а присутан је био представник Радева Живко Митровић, који је говорио о реализованим и планираним пројектима у том месту.

„Реконструисано је дечије игралиште, асфалтиран пут до сеоског гробља, тако да смо задовољни урађеним. Наш последњи захтев је да се поставе лежећи полицајци испред школе“, казао је он.

Под тачком разно није било дискусије, након чега је седница завршена.

Седници су присуствовали представници ОЕБС-а и УНМИК-а.