Republika Kosovo

Gračanica

Седми пут традиционална манифестација у куцању васкршњим јајима

2023/03/10 - 1:11

Поводом највећег хришћанског празника Васкрса, у општини Грачаница и ове године одржаће се традиционална манифестација „Најјаче Васкршње јаје“, саопштио је Организациони одбор манифестације.

Манифестација у куцању васкршњим јајима одржаће се по седми пут на платоу испред Дома културе у Грачаници другог дана Васкрса (Васкршњи понедељак), 17. априла 2023. године у 11 часова.

Као и ранијих година такмичење ће бити организовано у две категорије, такмичари до 15 година и  старији од 15 година. Надметаће се искључиво у куцању кокошјим фарбаним јајима.

Како је саопштено, за финалисте су обезбеђене награде у виду икона.

У оквиру манифестације, за децу из Предшколских установа и ученике Основних школа организоваће се ликовни конкурс „Најлепше нацртано васкршње јаје“. Рок за доставу ликовних радова је 11. април, након чега ће жири одабрати најбоље цртеже. На дан манифестације биће организована и изложба са ликовног конкурса.

„Позивају се деца, омладина и грађани да се у што већем броју пријаве за такмичење у куцању васкршњим јајима“, саопштио је Организациони одбор манифестације, на чијем је челу као и свих ових година учитељ у пензији Љубомир Максимовић.