Republika Kosovo

Gračanica

Грађани код председника Поповића и у првој недељи Нове 2019. године

2019/01/04 - 1:56

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је данас прву групу грађана у 2019. години који су разговор затражили како би првом човеку ове локалне самоуправе изнели своје проблеме.

Дан за грађане организован је и данас први пут у Новој 2019. години. Проблеми су исти незапосленост, нерешено стамбено питање, социјални.

Данијела Симоновић из Батуса је самохрана мајка. Код председника је дошла да покуша да реши стамбено питање.

„ Самохрана сам мајка. Живим у једној монтажној бараци која је дотрајала у Батусу. Код председника сам дошла да му изложим мој вишегодишњи проблем и покушам да га решим. Надам се да ће да ми изађе у сусрет“, казала је Данијела.
Тонић Бобан две деценије опстаје у Липљану са супругом и троје деце.

„Мој проблем је опстанак а за опстанак су потребне финансије. Дошао сам да замолим председника да ми запосли супругу. Имам троје деце од којих најстарије ускоро креће на факултет. Ја хочу децу да школујем али уколико ми се супруга не запосли то је немогуће. Живети од једне плате у граду са троје деце где вам је слобода кретања ограничена постаје немогуће“, рекао је Тонић.

Светозар Живић из Грачанице дошао је такође код председника Поповића да га замоли да му запосли бар једно од троје деце.

„ Жалосно је да отац и мајка издржавају децу од скоро 30 година. Сви су завршили школе факултете а ни једно од њих не ради. Верујем у правду да ће се доћи до неког решења“, казао је Живић.

Ивана Милић живи са болесним супругом и четворо деце живи у Скуланеву од супругове минималне новчане зараде. Председника Поповића је дошла да замоли за једнократну помоћ како би за почетак успели да реше дуговања.
„ Председник је обећао да ће учинити све што је у његовој могућности да нам помогне. Хвала му што ме је примио и саслушао“, казала је Ивана.

Дан за грађане општине Грачаница биће организован и следеће недеље.