Republika Kosovo

Gračanica

Председник Поповић полазник, породицама поделио божићне печенице и животне потребштине

2019/01/07 - 8:56

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, заједно са својим сарадницима, даривао је током Божићне ноћи породицама божићне печенице, које се традиционално припремају за Божић. Осим прасића породицама уручени и пакети са храном и другим животним намирницама.

Поповић је најпре, у складу са Божићним обичајем, био положајник и божићне дарове уручио породици Душана и Марине Славковић из Грачанице, који су крајем децембра 2017. године добили тројке – две девојчице и дечака, и том приликом честитао им Божић.

 

Поповић је, потом, божићне печенице и пакете са храном и другим животним потребштинама уручио за осам социјално угрожене породице и две социјалне институције на територији општине Грачаница. Као положајник, носећи гранчице Бадњака, свима је пожелео срећу и благостање.

 

„На овај начин хтели смо да за најрадоснији хришћански празник помогнемо породицама које су угрожене, како би осетили дух Божића, али и да знају да нису заборављени. Божић је празник заједништва, то је прилика да се окреноме једни другима, да покажемо све људске вредности, попут хуманости и солидарности“, казао је Поповић.

 

Прасе и пакете са животним намерницама за Божић добиле су породице: Владимира Петровића из Грачанице, Светомира Мицића из Грачанице, Синише Максимовића из Бадовца, Саше Стојковића из Доње Гуштерице, Стефана Јевтића из Добротина, Златана Станојевића из Лапљег Села, Видосава Живковића из Доње Гуштерице, Дејана Савића из Батуса, као и установе: „Кућа за омадину“ и Старачки дом у Грачаници.

 

Сви су се председнику Поповићу захвалили на хуманости и пажњу коју је показао за најрадоснији хришћански празник, Божић.

 

„Овај гест од стране општине Грачаница и председника Срђана Поповића нам много значи. Нисмо били у могућности да Божић прославимо како доликује, јер је то за нас велики издатак. Нас је седмор у домаћинству, нико не ради, живимо од социјале“, казао је Видосав Живковић из Доње Гуштерице.