Republika Kosovo

Gračanica

Путеви проходни. Све екипе са механизацијом на терену. Соли и ризле има довољно (Видео)

2019/01/09 - 12:53

Сви путеви на територији општине су, упркос снегу, који непрестано пада проходни уз минималну количину снега, пошто, како је саопштио дирекор одељења Јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић со и ризла због веома ниске температуре на појединим путним деоницама не делују на начин на који би требало.

Екипе за ванредне ситуације и Јавних служби општине Грачаница као и радници компаније која има уговор за одржавање путева на територији наше општине су на терену. Директор Владица Трајковић обишао је све путне правце на територији општине Грачаница и саопштио да су сви путеви проходни.

Казао је да је поред расположиве механизације од велике помоћи и трактор са прикључном машином за чишћење снега који је недавно заједничким средствима општине и ИОМ-а дониран Земљорадничкој задрузи и који се користи за чишћење локалних улица где се такође насипа со и ризла.

„ Мобилисали смо све расположиве екипе као и механизацију за одржавање путева. Могу да кажем да су сви путеви на територији општине Грачаница проходни. Због веома ниске температуре со и ризла не делују на начин на који би требало на појединим путним правцима тако да се надамо да ће у току дана доћи до отпљавања и бољег реаговања. Наравно наше екипе стално обилазе терен и тамо где је потребно додаваћемо још соли и ризле“, казао је Трајковић.

Из одељења Јавних служби поручују возачима да вожњу прилагоде условима на путу, да се држе прописног растојања између возила како би се осигурала безбедност у саобраћају а радницима било омогућено да несметано раде на одржавању проходности путева на територији општине Грачаница пошто ће снег умереним до јаким интензитетом падати наредна три дана.