Republika Kosovo

Gračanica

С. Поповић озваничио завршетак изградње станова у Лапљем Селу

2018/12/29 - 1:53

Председник општине Грачаница Срђан Поповић озваничио је данас последњег дана у 2018. години завршетак радова на изградњи шест стамбених јединица са укупно 24 стана у Лапљем Селу. У питању је заједнички пројекат Општине Грачаница и Министарства администрације и локалне самоуправе.

Поповић је данас са сарадницима посетио Лапље Село где је заједничким средствима са Министараством администрације локалне самоуправе завршена изградња шест стамбених јединица са 24 стана а свака породица имаће по 2,5 ари плаца.

 

Том приликом председник општине Грачаница Срђан Поповић казао је да је ово још један доказ да општина брине о свом становништву јер су зграде у Лапљем Селу завршене пре пројектом предвиђеног рока.

 

„Ово је доказ да желимо да помогнемо свим социјалним случајевима,да помогнемо младим брачним паровима,јер је то веома битно ако желимо да останемо и опстанемо на овим просторима. Овим данашњим даном и овим завршеним зградама успели смо да одрадимо све оно што смо планирали за 2018-у годину,то није само мој успех,то је успех целог мог тима и наше општине“, казао је Поповић.

 

Он је нагласио да је изградња станова у Доњој Гуштерици такође јасан показатељ рационалног утрошка средства.

 

„Оно што могу да кажем је да ћемо и у будућности наставити да размишљамо о још станова,о још зграда,о још кућа,јер је пре свега та наша посвећеност и стални контакт са грађанима у неку руку и мерило нашег транспарентног рада, и сигуран сам да ће станове добити породице које то засигурно заслужују“, нагласио је Поповић.

 

Осврћући се на писање појединих медија о издвојеним средствима за организацију и прославу предстојећих новогодишњих и божићних празника Поповић је казао да не постоји никаква шанса да се прекине традиција прославе празника и да ће Грачаница сваким даном све више сијати.

 

„Постоји тенденција неких медија да пишу негативно против општине,ја не знам о чему се ту ради,нису сва средства за кићење Грачанице,ми пред нама имамо три велика празника,имамо новогодишњу ноћ,имамо Божић,имамо Православну Нову годину. Ја нећу док сам градоначелник дозволити да наша деца чекају Нову годину у мраку. Оно што могу да кажем је да ће Грачаница сваке године бити све сјајнија и сјајнија и да ће бити све освећенија. Ми за наредну годину планирамо да окитимо и Доњу Гуштерицу и Лепину и још нека места на простору наше општине. Православна Нова година је наша традиција,ја не знам што би неко имао нешто против српске традиције,исто тако могу да кажем да ће наредна српска Нова година бити са више садржаја и очекујемо сваке године све већи и већи број људи на тргу испред наше општине“, нагласио је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

 

Конкурс за доделу стамбених јединица у Лапљем Селу биће расписан у првој половини 2019. године а исте године очекује се и расподела станова у Лапљем Селу које су намењене социјално угроженим породицама и младим брачним паровима.

 

Председник Поповић се овом приликом захвалио министру локалне самоуправе у оставци Ивану Тодосијевићу на уложеном труду и напорима да се овај пројекат реализује пре предвиђеног рока.