Lajmet

Është mbajtur mbledhja inauguruese e Kuvendit Komunal | 2018-01-05Kryetari i porsazgjedhur Haki Rugova dhe 27 asamblistët e rinj të Legjislacionit të VI-të, sot solemnisht kanë dhënë betimin, ashtu siç obligon Ligji mbi Vetëqeverisjen Lokale. 
 
Pas dhënies së betimit, kryetari i komunës Haki Rugova, ju është drejtuar me një fjalë rasti anëtarëve të kuvendit dhe të pranishmëve në sallë. Kryetari Rugova premtoj se do të angazhohet që të realizoj të gjitha premtimet që ju ka dhënë qytetarëve dhe tha se  do të punojnë  bashkë  me qytetarët që  Istogun  të jetë model i qeverisjes së mirë gjë që është dëshmuar në të kaluarën e më punë do të dëshmohet edhe në të ardhmen, tha ndër të tjera në fjalën e tij përshëndetëse kryetari Haki Rugova. 
 
Në këtë mbledhje solemne, përveç anëtarëve  të zgjedhur të kuvendit të pranishëm ishin edhe përfaqësues nga MAPL, OSBE, KFOR, media dhe një numër i madh i qytetarëve. 
 
 
 

Mbledhja inauguruese e Kuvendit të Komunës | 2017-12-28

 Mbledhja inauguruese e Kuvendit të Komunës së Istogut, do të mbahet me datë 05 janar 2018.
Me këtë rast do të bëhet betimi dhe do të nënshkruhen deklaratat solemne për marrjen e mandatit të anëtarëve të Kuvendit të Komunës së Istogut dhe dhënia e betimit të kryetarit të komunës Haki Rugova.
Mbledhja inauguruese fillon në ora 10:00, në sallën e Kuvendit të Komunës së Istogut, kati III.
 

Stadiumi i qytetit “Demush Mavraj “ me kapacitet të plotë për shikues të ndeshjeve sportive | 2017-11-10

 
Komuna e Is
togut është duke bërë investime të vazhdueshme në Stadiumin e Qytetit “Demush Mavraj” që ai ti plotësoj të gjitha kushtet e domosdoshme për zhvillimin e ndeshjeve sportive. Kryetari i komunës Haki Rugova inspektoj nga afër punimet që janë duke u realizuar në projektin për ndërtimin e tribinave me 700 ulëse të reja si dhe parkingut në këtë stadium. Nga viti 2015 janë bërë investime të vazhdueshme në stadium, është bërë renovimi komplet i terenit sportiv është mbjellë bari i ri, është ndërtuar sistemi modern i ujitjes. Në vitin 2016 janë ndërtuar teshtoret dhe rrethojat e reja të stadiumit ndërsa gjatë këtij viti janë duke u ndërtuar tribinat e reja me 700 ulëse të reja. Të gjitha këto investime janë realizuar në mënyrë që ky stadium të jetë i kompletuar për zhvillimin e ndeshjeve sportive në kushte sa më të mira dhe të volitshme për sportistët. Kryetari Haki Rugova në vazhdimësi është duke përkrahur të rinjtë për zhvillimin e aktiviteteve sportive.

 

Debat publik | 2017-09-27

Bazuar në Ligjin Nr.03/L-230 për Vlerësimin Strategjik Mjedisor, neni 9, Komuna e Istogut në bashkëpunim me Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, organizojnë:

 

                                                            Debat publik

 

 Për, Draft Raportin e Vlerësimit Strategjik Mjedisor për Planin Zhvillimor Komunal të Istogut.

 

Njoftohet publiku i interesuar se më 10.10.2017 në ora 11.00 në sallën e Kuvendit Komunal të Istogut, kati i tretë,  do të organizohet debat publik nga Komuna e Istogut në bashkëpunim me Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor.

 

Në Drejtoratin për Urbanizëm, Kadastër dhe Mbrojtje të Mjedisit të Komunës së Istogut mund të keni qasje dhe të merrni kopjen e draft Raportit të Vlerësimit Strategjik Mjedisor për Planin Zhvillimor Komunal të Istogut.    

 

 

 

 

Njoftim | 2017-09-27

 

Njoftohen të gjithë fermerët e komunës së Istogut se më datë 28.09.2017 duke filluar nga ora 11:00 deri në ora 12:00  në sallën e Kuvendit  në katin  e  dytë do të organizohet trajnim nga Ministria e Bujqësisë  në bashkëpunim më Komunën e Istogut me temën “ Përgatitja e bletëve për dimërim”  nga Msc.Zymber Bajraktari.

 

Shënohet “ Dita e Mollës “ | 2017-09-26

 Është bërë tashmë tradicionale shënimi i “Ditës së Mollës” në Kovragë mirëpo sivjet nuk ishte sikurse viteve tjera. Shkak ishe mungesa e rendimentit të mollës si pasojë e ngricave të vonshme pranverore. Me këtë rast kryetari Haki Rugova tha se Dita e Mollës sivjet është pak më specifike duke ditur se sivjet pemishtet nuk kanë pasur  produkte për shkak të ngricave në pranverën e hershme. Ai u shpreh se është i gatshëm se çdo herë do tu ofroj ndihmë dhe përkrahje fermerëve. Dëmet e shkaktuar sivjet në  pemëtari tejkalojnë shumën prej 2 milion eurove. Komuna e Istogut ka kërkuar mbështetje edhe nga Ministria e Bujqësisë për kompensim e dëmeve por ende nuk ka marrë ndonjë përgjigje nga kjo ministri. 

 

Miratohet Draft Buxheti Komunal për vitin 2018-2020 | 2017-09-22

 
Kryesuar nga kryesuesi i kuvendit Hazbi Bajra, është mbajtur mbledhja e 50-të  e rregullt e legjislacionit të pestë të Kuvendit Komunal
. Në mbledhje kanë marrë pjesë kryetari i komunës Haki Rugova, drejtor të drejtorive komunale si dhe anëtaret e asamblesë komunale.

 Shqyrtimi dhe miratimi i Draft Buxhetit për vitin 2018-2020 dhe shqyrtimi dhe miratimi i projekt-rregullores për përdorimin e pijeve alkoolike në lokalet  publike ishin pika të rendit të ditës së mbledhjes së sotme të kuvendit të cilat pika u miratuan nga anëtarët e pranishëm të asamblesë komunale.

 

 

Është mbajtur dëgjim publik me qytetar për Draft Buxhetin Komunal për vitet 2018-2020 | 2017-09-21


Kryesuar nga  kryesuesi i kuvendit  Hazbi Bajra është mbajtur dëgjim publik i kuvendit me qytetarë për Draft Buxhetin Komunal për vitet
2018-2020.
 

Komuna e Istogut përfituese e projektit “ ReLOaD” | 2017-09-19


 

Kryetari i komunës Haki Rugova ka nënshkruar sot memorandumin e  mirëkuptimit për realizimin e programi rajonal për demokracinë lokale në ballkanin perëndimor (ReLOaD) i cili financohet  nga Bashkimi Evropian-BE dhe zbatohet nga programi për zhvillimin e  Kombeve të Bashkuara (UNDP) në Kosovë.

 

Obaveštenje za Javni skup | 2017-09-15

 Obaveštavaju se svi  građani Istočke opštine i civilno društvo da će se dana 21.09.2017. (četvrtak)  u 11:00  časova u Sali Skupštine Opštine u Istok, na III sprat organizovati: Javna rasprava sa građanima za Nacrt Opštinskog Budžeta za 2018-2020.

Na ovoj raspravi građani će se  upznati sa Nacrtom Opštinskog  Budžeta za 2018-2020. Kao i sa planom kapitalnih projekata za isti period.

 
Duke paraqitur rezultatet 1-10 (of 1377)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

RSS

Sign in