Republika e Kosoves

Istog

Komuna e Istogut nënshkruan marrëveshje bashkëfinancimi me IOM-in

2023/07/28 - 3:34

Kryetari i Komunës së Istogut, z. Ilir Ferati, së bashku me Udhëheqësin e zyrës për Komunitete dhe Kthim, z. Rasim Mahmutovic, kanë pritur në takim përfaqësuesen nga organizata IOM, Albiana Çavolli.

Qëllimi i këtij takimi ishte nënshkrimi i marrëveshjes për bashkëfinancim në mes të Komunës së Istogut dhe IOM-it, nga programi EU-CSP IV i financuar nga Bashkimi Evropian, kjo marrëveshje ka të bëjë me Furnizimin me mjete konkretizimi/laboratore shkencore për shkollën fillore “Trepça” në banjë e që kap vlerën totale prej 15,752.60 euro.

Komuna e Istogut do ta mbështesë implementimin e projektit për kabinetin e lëndëve shkencore në shkollën fillore të mesme të ulët “Trepça” në Banjë, ku në këtë shkollë vijojnë mësimin përveç nxënësve shqiptar edhe ata të komunitetit jo shumicë.

Implementimi i këtij projekti do të krijoj kushte të veçanta edukative dhe arsimore.