Republika e Kosoves

Istog

Ministri i Shëndetësisë viziton Komunën e Istogut

2020/06/26 - 1:39

Kryetari i Komunës Haki Rugova ka pritur sot në takim Ministrin e Shëndetësisë Armend Zemaj, me të cilin biseduan lidhur me përballjen  dhe sfidat e  komunës së Istogut me Virusin Covid 19.  Ministri u njoftua nga afër për gjithë angazhimin që Shtabi  Emergjent  për Parandalimin e Virusit Covid-19 në Istog ka bërë në përballjen me pandeminë  e CoronaVirusi.

Kryetari Rugova falënderoj ministrin Zemaj  për vizitën dhe u shpreh  se ai dhe Shtabi Emergjent për Parandalimin e Virusit Covid-19 në Istog, ka punuar vazhdimisht çdo ditë si ekip dhe se kanë qenë në kontakt të përhershëm me Ministrinë dhe organet tjera përgjegjëse, ku shprehu falënderimin e tij për bashkëpunimin e vazhdueshëm nga këto institucione. Kryetari Rugova tha po ashtu se angazhimi për parandalim e këtij virusi  do të jetë i vazhdueshëm si për të menaxhuar rastet me Covid-19  po ashtu edhe për të  parandaluar  përhapjen e tij.

Ndërkaq Ministri Armend Zemaj, falënderoj kryetarin Rugova për pritjen ku përgëzoj dhe uroj  kryetarin dhe  Shtabin Emergjent  për Parandalimin e Virusit Covid-19 në Istog për punën dhe angazhimin e tyre në luftë ndaj pandemisë.  Ai tha se komuna e Istogut është njëra ndër komunat më të suksesshme sipas statistikave dhe ngjarjeve që janë zhvilluar për luftimin  dhe menaxhimin e kësaj pandemie

 Delegacioni qeveritar i shoqëruar edhe nga kryetari Haki Rugova dhe Ambasadori Turk në Kosovë, Cagri Sakar vizituan QKMF-në në Istogut ku me këtë rast u bë edhe përurimi i renovimit të repartit të Gjinekologjisë në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare donacion nga  KFORI Turk në Kosovë.