Republika Kosovo

Istok

Potpisan Memorandum o saradnji između Opštine Istok i Kosovske katastarske agencije

2022/04/20 - 10:36

 

 

Predsednik Opštine Istoka, g-din Ilir FERATI, primio je danas u svom kabinetu gđu. Aferdita Thaçi, zamenik Generalnog direktora Kosovske katastarske agencije.

Sastanku su prisustvovali i g-din Dukagjin Hoxhaj, direktor Urbanističkog planiranja i životne sredine, i g-din Agon Dreshaj, direktor katastra, imovine i geodezije u opštini Istok, i predstavnici AKO-a.

Predsednik g-din FERATI, zajedno sa g-đom Thaçi, potpisao je Memorandum o saradnji (MS), za završetak adresnog sistema, na teritoriji opštine Istok. Ovim Memorandumom, između Opštine Istok i Kosovske Katastarske Agencije, reguliše se međusobna saradnja, za realizaciju projekta za kompletiranje adresnog sistema, na teritoriji naše opštine.

Na sastanku je razgovarano i o redovnom vođenju katastarskih podataka iz Opštinskih katastarskih službi, Nacrtu zakona o katastru nepokretnosti i nacionalnoj infrastrukturi, te o prostornim podacima, projektu koji podržava Svjetska banka (REGIP) i dr.

Predsednik g. Ilir FERATI, zahvaljuje zamjenicu Generalnom direktoru Kosovske katastarske agencije, gospođi Thaçi, za saradnju i spremnost na ovom produktivnom sastanku..