Republika Kosovo

Istok

Tradicionalni dan berbe jabuka “Dan jabuka”obilježen je u Kovrage

2018/09/25 - 3:10

Već  trinaest godina zaredom  u Kovrage je  obilježena  tradicionalna manifestacija berbe jabuka “Dan Jabuke”, na kojoj su učestvovali podpredsednik opštine Lulzim Blakaj,  zamjenik ministra poljoprivrede Mevludin Krasniqi, predstavnici udruženja “Pema”, kao i mnogi građani iz opštine Istok i gosti iz drugih gradova na Kosovu.

Ovom prilikom učesnike u ime predsjednika Haki Rugove pozdravio je  zamjenik gradonačelnika Lulzim Blakaj, po njegovom mišljenju postao je tradicionalni dan berba jabuka i mi kroz ovu organizaciju pokušavamo uz učešće privrednika i trgovaca da pomognemo kako bi  poljoprivrednici ove proizvode imali gdje da plasiraju. Drago mi je da ove godine imate  dobar rod  jabuka, nadam se da ćete sa dobrom voljom svih privrednika i trgovaca naći i plasman za vašu robu. Nadam se da će ministarstvo sa razvojnim politikama biti više fokusirano na ulaganja u poljoprivredu, posebno u podršku velikih poljoprivrednih proizvođača, kako bi se podstakla intenzivnija poljoprivreda. Opština Istok svake godine pridaje značaj poljoprivredi i finansiranju u poljoprivredi kroz direktno finansiranje ili subvencije, nagalsio je između ostalog, potpredsjednik Blakaj.

Zamenik ministra poljoprivrede Mevludin Krasniqi rekao je da se osjeća  veoma dobro  među poljoprivrednicima, Kovrage   je priča o uspjehu Ministarstva poljoprivrede i opštine Istok i njenih  poljoprivrednih proizvođača .

 

Organizaciju i realizaciju  ovog događaja je napravilo udruženje “Pema” iz Kovraga, pod pokroviteljstvom opštine Istok.