Republika e Kosoves

Kamenicë

Qëndron Kastrati

Qëndron Kastrati është i lindur më 24 tetor 1988. Shkollën fillore dhe të mesme i përfundoi në Prishtinë dhe aktualisht është absolvent në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike pranë Universitetit të Prishtinës. Në periudhën 2007–2008 ai ka punuar në Korporatën Energjetike të Kosovës. Gjatë viteve 2010-2013 ka punuar si inxhinier i rrjeteve telekomunikuese në kompaninë “3CIS J.S.C”.

Në vitin 2009 ai u anëtarësua në Lëvizjen VETËVENDOSJE!. Që nga viti 2013 është zgjedhur asambleist në Kuvendin Komunal të Prishtinës, dhe nisur nga viti 2015 drejton Grupin e Asambleistëve të Lëvizjes VETËVENDOSJE!.

Në zgjedhjet parlamentare të vitit 2017 ai u zgjodh deputet në Kuvendin e Kosovës. Poashtu në të njëjtin vit garoi për Kryetar të Kamenicës ku arriti të marrë votat e mjaftueshme dhe që nga atëherë e ushtron këtë detyrë.

Aktualisht Qëndron Kastrati është nënkryetar i Partisë Social Demokrate të Kosovës.