Republika e Kosovës
Republika e Kosoves

Klinë

Qyteti i Klinës model për Komunat tjera përmes investimeve inteligjente që krijojnë zgjidhje të qëndrueshme dhe efikase të energjisë

2021/11/01 - 11:57

Komuna e Klinës, në bashkëpunim me “Balkan Green Fundation” dhe Bashkinë e Hasit në Shqipëri, kanë arritur të bëjnë investimet e para inteligjente, me vendosjen e kilovatorëve të parë të fituar nga energjia solare me panele solare.
Panelet solare të vendosura në ndërtesën e komunës së Klinës, kanë për qëllim uljen e shpenzimit të energjisë, mbrojtjen e mjedisit dhe stimulimin e ekonomisë së gjelbër.
Investimi në panele solare është bërë edhe në shkollat “Ismet Rraci”, “Isa Boletini”, “Fehmi Agani”, “Luigj Gurakuqi”, çerdhen e fëmijëve, QKM, QPS dhe është realizuar në kuadër të projektit “KAPËRCIM I GJELBËR – drejt ekonomisë së gjelbër vendore përmes investimeve inteligjente”, i cili mbështetet financiarisht nga Bashkimi Evropian.