Republika e Kosoves

Malishevë

Edhe në fshatin Gurishtë zgjerohet rrjeti i kanalizimit

2018/07/09 - 3:10

Malishevë, 9 korrik

Edhe në fshatin Gurishtë të Komunës së Malishevës, ka filluar zgjerimi i rrjetit të kanalizimit, përkatësisht ka filluar rregullimi i kanalizimit në një pjesë të fshatit që deri më tani nuk kanë qenë të kyçur në sistemin e kanalizimit, për shkak të  terrenit, ndërsa nga tani edhe kjo pjesë e fshatit do ta ketë të zgjidhur këtë problem.

Në fillimin e punimeve mori pjesë edhe nënkryetari i Komunës së Malishevës, Hajdin Berisha, i shoqëruar edhe nga drejtori i Drejtorisë së Urbanizimit, Islam Vrenezi dhe kryetari i fshatit Afrim Mazreku, si dhe banorë të fshatit.

“Rregullimi i infrastrukturës dhe zgjidhja e problemeve infrastrukturore për komunitetin, është obligim i yni si qeveri komunale, e në kuadër të këtij obligimi, ne jemi duke e realizuar edhe këtë projekt, sikur edhe në fshatrat tjerë, për zgjerimin e rrjetit të kanalizimit”, tha nënkryetari Berisha, gjatë vizitës së sotme në Gurishtë, me rastin e fillimit të punimeve në zgjerimin e kanalizimit.

Ndërsa drejtori i urbanizmit, Islam Vrenezi, ka sqaruar se në këtë projekt, janë të parapara të rregullohen rreth një mijë metra kanalizim, të cilat janë të mjaftueshme për kyçjen e kësaj pjese të fshatit, me rrjetit tjetër të kanalizimit, dhe ndërtimi i këtij rrjeti të kanalizimit, mundësohet nga buxheti komunal i Malishevës.

Nga ana tjetër, kryetari i fshatit Gurishtë, Afrim Mazreku, e ka falënderuar komunën, për përfshirjen e fshatit të tyre për rregullimin e kanalizimit, pasi kjo ka qenë shumë e nevojshme, sepse kjo pjesë e fshatit, më herët nuk ka pasur mundësi të lidhet me pjesën tjetër të rrjetit të kanalizimit, për shkak të konfiguracionit të terrenit në Gurishtë.