Republika e Kosoves

Malishevë

Përurohen investimet për Efiçiencë të Energjisë në dy objekte në Malishevë

2023/03/14 - 10:53

omuna e Malishevës, është njëra prej komunave që ka përfituar disa projekte në kuadër të masave për efiçiencë të energjisë, ku në kuadër të zbatimit të këtyre masave, sot janë përuruar dy objekte në të cilat kanë përfunduar punimet, objekti i komunës dhe objekti i gjimnazit “Hamdi Berisha” në Malishevë.
Në përurimin e këtyre dy objekteve, kanë marrë pjesë; drejtori menaxhues i Fondit të Kosovës për Efiçiencë të Energjisë (FKEE), Ahmet Ismaili, zëvendësministri për Ekonomi, Getoar Mjeku, zëvendës shefi i bashkëpunimit të zyrës së BE-së në Kosovë, Alessandro Bianciardi, si dhe përfaqësuesi i Bankës Botërore, Redon Begolli, të cilët janë pritur nga kryetari i Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati me bashkëpunëtor.
Fillimisht, kryetari Kastrati bashkë me kryesuesin Argjend Thaçi dhe bashkëpunëtorë të tjerë, i kanë pritur në takim përfaqësuesit e këtyre institucioneve, të cilët i ka falënderuar për bashkëpunimin dhe përkrahjen për realizimin e këtyre projekteve në Komunën e Malishevës.
Po ashtu edhe përfaqësuesit e FKEE, Ministrisë së Ekonomisë, BE-së dhe Bankës Botërore, e kanë falënderuar dhe e kanë përgëzuar kryetarin Kastrati për bashkëpunimin e mirë në realizmin e këtyre projekteve dhe kanë thënë se ky bashkëpunim do të vazhdoj edhe në fazat tjera të realizimit të projekteve në kuadër të masave për efiçiencë të energjisë.
Më pas, të gjithë së bashku e kanë bërë përurimin e këtyre dy objekteve dhe i kanë parë për së afërmi investimet dhe realizimin e tyre, në izolim, ngrohje dhe ndriçim, pjesë e masave për efiçiencë të energjisë, të cilat, tashmë kanë ulur përgjysmë koston e shpenzimeve në këto objekte.
Shuma investuese në këto dy objekte ёshtё mbi 420 mijё euro ndёrsa pёrfitues direkt parashihet tё jenё, vet institucioni i Komunës së Malishevës, nxёnёsit dhe personel i kёsaj shkolle dhe mbi të gjitha gjithë qytetarët e Malishevës.