Republika e Kosoves

Mitrovicë e Jugut

Sektori për Sport

Përfshirja e popullsisë së Mitrovicës dhe pjesëmarrja e tyre në aktivitetet sportive është realizuar dhe realizohet kryesisht përmes pjesëmarrjes së tyre në aktivitetet e klubeve sportive, në rrafshe të ndryshme, në kuadër të federatave gjegjëse, si:

Klubi i basketbollit “Trepça” (m) – Federata e basketbollit;

 

Klubi i basketbollit “Trepça” (f) – Federata e basketbollit

Klubi i Hendbollit “Trepça” (m) – Federata e hendbollit

Klubi i Hendbollit “Trepça” (f) – Federata e hendbollit

Klubi i futbollit “Trepça 89” – Federata e futbollit

Klubi i futbollit “Trepça” – Federata e futbollit

Klubi i futbollit “Birliku” – Federata e futbollit

Klubi i xhudos “Trepça”- Federata e xhudos

Klubi i atletikës “Trepça” – Federata e atletikës

Klubi i shahut “Trepça” – Federata e shahut

Klubi i shahut “Minatori” – Federata e shahut

Klubi çiklistik “Trepça” – Federata e çiklizmit

Klubi çiklistik “Besi Petroll” – Federata e çiklizmit

Klubi i boksit “Trepça 89” – Federata e boksit

Klubi i karatesë “Trepça” – Federata e karatesë

Klubi i automobilizmit “Trepça” – Federata e automobilizmit

Klubi i skitari “Trepça” – Federata e skitari

Klubi i notit “Trepça” – Federata e notit

Klubi i shenjëtarisë “Trepça” – Federata e shenjtëri

Klubi i pingpongut “ Trepça” – Federata e pingpongut

Klubi i tenisit “Trepça” – Federata e tenisit

Klubi i gjimnastikës “Trepça” – Federata e gjimnastikës

Klubi i bodibildingut “Forca” – Federata e bodibildingut

Në kuadër të të gjitha këtyre klubeve veprojnë të gjitha kategoritë si fatosat, pionierët, kadetët, juniorët, seniorët e në disa raste dhe në disa klube edhe veteranët që në përgjithësi arrijnë shifrën prej afro 2.200 pjesëmarrës të cilët defilojnë dhe marrin pjesë në aktivitetet sportive, përmes klubeve sportive dhe në federatat gjegjëse.

 

Objektet sportive në komunën e Mitrovicës:

Palestra e sporteve “Minatori”

Stadiumi i sporteve të vogla “Fatime Xhaka”

Stadiumi olimpik “Trepça”

Stadiumi i vjetër i qytetit “Riza Lushta”

Stadiumi i futbollit “Ismet Sejdiu” Bair – Mitrovicë

Stadiumi ndihmës i qytetit “Nexhat Taraku”

Stadiumi i futbollit – Kçiq i Madh – Mitrovicë

Stadiumi i futbollit – Koshtovë – Mitrovicë

Në kuadër të objekteve sportive bëjnë pjesë edhe poligonet sportive, sallat sportive të shkollave fillore dhe atyre të mesme, të cilat në rast nevoje mund të përdoren edhe për zhvillimin e sportit.