Republika Kosovo

Južna Mitrovica

Javne Konsultacije – Obaveštenje o razvoju naše opštine u okviru KODE projekta

2019/09/12 - 11:24

Poštovani građani,

Projekat Digitalne Ekonomije Kosova (KODE) je petogodišnja investicija koju finansira Svetska Banka, a sprovodi Ministarstvo za Ekonomski Razvoj. Glavna komponenta Projekta ima za cilj poboljšanje pristupa visokokvalitetnim širokopojasnim uslugama u projektnim oblastima (sela koja nisu pokrivena brzim internetskim uslugama) i pružanje informativnih resursa, usluga i mrežnih tržišta rada građanima, javnosti i akademskim snagama, institucije.

Sastavni deo ovog projekta je Plan Zaštite Zivotne Sredine i Društvenog Upravljanja (PZSDU) koji obezbeđuje da se obezbedi zaštita okruženja u kome se odvijaju radovi (fiksna širokopojasna infrastruktura) i preduzmu odgovarajuće mere za otklanjanje štetnih socijalnih i uticaja na životnu sredinu. Na osnovu ovog okvira razvijen je Plan Zaštite Zivotne Sredine i Društvenog Upravljanja koji pokriva određena područja naše opštine.

Kontrolna lista PZSDU pripremljena je za aktivnosti koje će obavljati provajder Internet usluga koji će biti izabran za sprovođenje razmeštanja fiksne širokopojasne infrastrukture u okviru Projekta. PZSDU Kontrolna lista predstavlja opis projekta, tehničke detalje, obim, okruženje i lokaciju na kojoj se može proceniti ekološki i socijalni rizici. Primena mera ublažavanja koja se bave identifikovanim rizicima i problemima, kao i plan praćenja utvrđen u Kontrolnoj listi PZSDU -a je obavezna, kao što je poštovanje nacionalnih ekoloških i drugih propisa i operativnih smernica Svetske Banke (SB).

Ova lista je objavljena na zvaničnoj veb stranici Ministarstva za Ekonomski Razvoj i Dostupna je i putem sledećeg linka na kojem građani mogu da dostave svoje komentare i predloge u roku od 14 dana;

 

Područja: Ceraje, Vlahi, Koshtovo, Bistrica i Shala

Obrazac za komentare i predloge_Leposavic_Mitrovica_Lot2_Call4

ESMP Checklist 04-19 LOT PODPROJEKAT 2 ( LOT 2 ) Ceraje, Vlahi, Koshtovo, Bistrica i Shala

 

Područja:Trstena, Rašan, Mažic

 Obrazac za komentare i predloge_Mitrovice_Lot2_Call6

ESMP Checklist 06-19 LOT PODPROJEKAT 2 ( LOT 2 ) Trstena, Rasan, Mazic

 

Područja: Magjerë, Melenicë

Obrazac za komentare i predloge

ESMP Checklist 08-19 LOT POD-PROJEKAT 02 ( LOT 02 ) Magjere – Melenice