Republika e Kosoves

Novobërdë

Komuna e Novo Bërdës ngrit  nivelin e mobilizimit kundër (COVID 19)

2020/03/14 - 12:43

Kryetari i Komunës së Novo Brdo z.Svetislav Ivanoviç u takua sot me përfaqësuesit e Kshillit të Emergjencave të të gjitha institucioneve lokale shëndetësore, të sigurisë, arsimit dhe fushave tjera të jetës,  për të diskutuar situatën aktuale në komunën tonë dhe procesin e mobilizimit për mbrojtje dhe menaxhim më të lehtë (COVID 19) (Virusi i kоrona ), e cila është identifikuar edhe në Kosovë në dy raste që nga dje.

Përfaqësuesit e këtyre institucioneve, veçanërisht Qendrat e Kujdesit Shëndetësor, Qendra për Mjekësi Familjare Novo Bërdë, raportuan se niveli i gatishmërisë dhe mobilizimi për mbrojtje kundër këtij virusi është në nivelin më të lartë, dhe ata madje janë të gatshëm ta trajtojnë atë në nivelin më të lartë të mundshëm.

Sidoqoftë, ata të gjithë njëzëri i kërkuan qytetarëve të Komunës Novo Bërdës të jenë të kujdesshëm dhe tu binden të gjitha udhëzimeve për mbrojtje dhe veprime për të minimizuar pandeminë.

Në mbledhje, anëtarët e këtij komisioni u pajtuan të ndërmarrin hapat e mëposhtëm gjatë ditës – fundjava:

 

Takimi tjetër i rradhës I komisionit të urgjencës është caktuar për të hënën në orën 9:00 të mëngjesit.