Republika e Kosoves

Novobërdë

KRYETARI I KOMUNËS SË NOVOBËRDËS VIZITON ZONAT E PËRMBYTURA NGA VËRSHIMET E SHIUT

2021/01/11 - 1:27

Kryetari i Novobërdës vizitoi pjesët e komunës së Novobërdës, ku kishte një përmbyetje të lumenjtë dhe përrenjëve gjatë ditëve të fundit, dhe me atë rast se ekipet tashmë janë në terren, duke shqyrtuar situatën dhe duke marrë të gjitha masat për ta vu situatën nën kontroll.
Shiu i madh që shkaktoi tejmbushjen e lumenjve përmbytën rrugë, ura, rrugë lokale, por fatkeqësisht edhe disa familjet.
E gjithë mekanizimi i disponueshëm i komunës së Novobërdës është në terren dhe ata po punojnë në riparimin e pasojave të përmbytjes dhe krijimin e kushteve për funksionimin normal dhe komunikimin në zonat e populluara. Në të kaluarën, kanalet dhe përrenjtë pastroheshin sipas planit dhe programit, por kanalet nuk ishin të mjaftueshme për të marrë një sasi të madhe të reshjeve. Në këtë drejtim, kryetari i Komunës tha se përparësia tani është riparimi i dëmit, por gjithashtu se kjo situatë do të shërbejë për të parë pikat kritike dhe për të kryer aktivitete shtesë për një mbrojtje më të mirë. Ai tha se “Komuna nuk ikën nga problemet dhe se është aty për të gjithë qytetarët, veçanërisht në situata të tilla”.