Republika e Kosoves

Novobërdë

KRYETARI I NOVOBËRDËS DENOI ICIDENTIN E FUNDIT NË FSHATIN LLABJAN

2019/01/30 - 11:29

Kryetari i komunës  së Novobërdës   Svetisllav  Ivanoviq ka  dënuar përdhosjen  e Xhamisë  në fshatin Llabjan komuna  e Novobërdës dhe  ka  apeluar  te  të  gjitha institucionet  që  të  parandalohen  incidentet e tilla  të  cilat bartin  frikë tek qytetarët.

 

Me këtë  rast  është  bërë plaçkitja  dhe  përdhosja e Xhamisë  në fshatin Llabjan ku  sipas  fjalëve  të  banorëve  ky  është  një akt  vandal  dhe  një  grusht i rëndë  për   banorët lokal dhe  besimtarët.

“Vjedhjet  në  komunën e Novobërdës  po  vazhdojnë  edhe  më  shpesh  në periudhën  e  fundit , për   një vit  jo  të plot në komunën tonë  është  vjedhur  një numër  i madh  i  bagëtisë , automjeteve, është  plaçkitur  Kisha  Ortodokse  në Kufc  të  Epërme kurse  tash  është  plaçkitur  edhe Xhamia nga  ku  edhe   jo zyrtarisht  është  vjedhur   shuma  prej   500 euro si  dhe  DVR  paisja për  video mbikëqyrje theksoi  Ivanoviq.

 

Kryetari i Novobërdës  theksoi  se  vjedhjet  e shpeshta  demoralizojnë  njerëzit  të  cilët  jetojnë me frik  se  do  tu   vidhet  e  gjithë  ajo  që  kanë  bërë/krijuar  me punë  të  mundimshme vite  me radhë.