Republika e Kosoves

Novobërdë

KRYETARI I NOVOBËRDËS DËNOI INCIDENTET E FUNDIT NË FSHATRAT PREKOVC DHE STRAZH

2019/02/21 - 12:16

Kryetari i Novobërdës  Svetisllav  Ivanoviq  ka  dënuar  vjedhjet  e fundit të  kafshëve  në komunën e Novobërdës  dhe  ka  apeluar  te  të  gjitha institucionet  që  të parandalohen  këto  incidente  të  cilat  edhe  bartin frik tek banorët.

“Vjedhjet  në  Novobërdë  po vazhdojnë  dhe  janë   çdo  herë   e  më të  shpeshta në  periudhën  e  fundit, për një  vit  jo të plotë  në  komunën  tonë  është  vjedhur  një  numër i madh  i  kafshëve  si  dhe  automjeteve ”, theksoi Ivanoviq.

Familjes  Filiq nga Prekovci –lagjja Quka i u kan  vjedhur  dy  bika  në  vlerë rreth  3000 euro, për  deri  sa  të  njëjtën  natë  ndërmjet  datës  18 dhe 19   Shkurt  familjes  Steviq  nga  fshati Strazhë  i  është  vjedhur  Lopa  në  vlerë  rreth  1500 euro.

Kryetari i Novobërdës  theksoi se vjedhjet  e shpeshta  po i demoralizojnë njerëzit  të  cilët   merren  me bujqësi, sepse  jetojnë  me  frikën  se dikush  do  t’ua vjedh  atë  çka  e kanë  bërë  me punën e  mundimshme.