Republika e Kosoves

Novobërdë

Përfundon projekti tre vjeqar me organizatën Helvetas Swiss Intercoporation.

2018/12/28 - 1:01

Pasë tri vite pune të pa lodhëshme me shum sukses përmyllet projekti me organizatën Zvicërane Swiss Intercorporation HELVETAS.

Me ndihmen e projektit në komunën tonë u implemetuan shum aktivitete dhe u përkrahën shum iniciativa në të mir të komunitetit të komunës sonë. U ndihmuan shum të rinj, reja, gra fermer e biznese të vogla dhe të mesme.

U përkrahen shum ide te reja me qëllim të krijimit të vendeve të reja të punës, u furnizuan shum paisje në sektorin e agrokultures, u punua jashtzakonisht shum edhe në ngritje të kapaciteteve përmes trajnimeve të ndryshme.

Ajo që vlen të theksohet ka të bëjë edhe me marrveshjen e fundit e cila u implemetua me shum sukses në kuader të partneritetit të përbashket ku ishin të përfshir edhe grupi I të rinjëve KVRL-ja dhe GLV-ja Grupi Lokal I Veprimit “Kalaja” i cili ishte edhe implementues shum I suksesëshëm m kësaj marrveshje.

Edhe pse ende kishim nevoj për këtë projekt neve jemi të vedishëm që duhet vazhdojm punën tonë në bashkpunim dhe përkrahje të GLV-së dhe KVRL-së që të punojm për qytetaret tanë.

Në fund edhe një herë dëshirojm ta falenderojm shum Qeverin Zvicërrane për ndihmen e dhene për komunë tonë dhe shpresojm shum në bashkpunim me programet tjera të kësaj organizate.