Republika Kosovo

Novo Brdo

Održana sednica štaba za vanredne situacije opštine Novo Brdo

2020/11/06 - 1:09

Danas je zasedao Štab za vanredne situacije opštine Novo Brdo, kojem je predsedavao Svetislav Ivanović, gradonačelnik opštine Novo Brdo. Tema sastanka je bila analiza trenutne epidemiološke situacije na području opštine Novo Brdo i planovi koji treba da dprinesu sprečavanju, suzbijanju i lakšem prevazilaženju pandemije COVID 19.

Sastanku su prisustvovali predstavnici odbora za vanredne situacije svih lokalnih zdravstvenih, bezbedonosnih i obrazovnih ustanova.

Gradonačelnik opštine rekao je da Štab oprezno prati kompletnu epidemiološku situaciju, te da postupa preventivno i u skladu sa važećim propisima i preporukama nadležnih institucija. „Sadašnja situacija u opštini Novo Brdo je stabilna i na nama je da to održimo, a to možemo samo ako smo svi jako odgovorni.“, dodao je gradonačelnik.

Na sastanku je zaključeno da se sve izdate mere prevencije moraju strogo poštovati, te se još jednom apeluje na građane da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno, da drže rastojanje, nose maske i izbegavaju okupljanja.

O svim narednim sastancima i postupcima Štaba javnost će putem zvanične internet stranice opštine Novo Brdo blagovremeno biti informisana.