Republika e Kosovës
Republika Kosovo

Novo Brdo

Tehnički prijem nove kuće za porodicu Mitković u selu Gornje Kusce , Opština Novo Brdo

2020/10/13 - 8:49

Gradonačelnik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović i savetnik Ministra za zajednice i povratak Miloš Stanković , prisustvovali su tehničkom prijemu nove stambene jedinice za povratničku porodicu u selu Gornje Kusce .
Na veliko zadovoljstvo svih učesnika i povratničke porodice u ovoj fazi realizacije projekata EURRK 5 nastavlja sa izgradnjom i rekonstrukcijom stambenih jedinica za povratnike i interno raseljena lica. Projekat je finansiran od strane Evropske unije i Ministarstva za zajednice i povratak a inplementiraju ga opština Novo Brdo i Međunarodna organizacija za migracije IOM.
Porodici Mitković je izvršena rekonstrukcija već postojećeg objekta koji su sami započeli a u nastavku ovog projekta njima je će biti dodeljen i pun povratnički paket sa pokućstvom, hranom i 2.000 evra socijalno-ekonomske pomoći. Tokom izgradnje ove kuće više puta smo posetili porodicu Mitković i u saradnji sa predstavnicima Ministarstva i IOM-a nadgledali tok radova. Veoma je bitno da korisnici ovog programa budu zadovoljni i da izvedeni radovi budu kvalitetni.
Ovom prilikom želim da se zahvalim svim našim partnerima u realizaciji ovog projekta a posebnu zahvalnost dugujemo Ministarstvu za zajednice i povratak i Ministru Daliboru Jevtiću koji su do sada pomogli povratku velikog broja stanovnika na teritoriji naše opštine , rekao je g. Ivanović .