Republika Kosovo

Novo Brdo

Uskoro počinju radovi na izgradnji mosta u selu Gornje Kusce opština Novo Brdo

2020/10/28 - 2:40

Na problematičnoj deonici puta u selu Gornje Kusce ka selu Stanišor  bi trebalo da se uskoro krene sa radovima na adaptaciji tog dela puta gde je neophodna izgradnja mosta .

Ovaj infrastrukturni projekat  se realizuje u okviru programam RRK-5 a finansiran je od strane Evropske Unije , Ministarstva za zajednice i povrataka i IOM-a.

Duži vremenski period meštani ovog sela imaju poteškoća tokom prolaska ove deonice puta ka selu Stanišor gde je jedino izvodljivo rešenje izgradnja mosta.

Gradonačelnik je tokom današnjeg dana sa saradnicima i predstavnicima IOM-a, kao i kompanije koja je zadužena za izgradnju mosta  posetio ovu lokaciju kako bi se na terenu utvrdili svi detalji i mogućnosti za realizaciju ovog projekta.

Nakon posete ovoj lokaciji gradonačelnik Svetislav Ivanović je takođe obišao i selo Manišince , zaseok Čuka gde će se u sklopu istog  projekta asvaltirati jedna deonica puta.

Realoizacija ovog projekta bi trebala da krene najkasnije za 5 dana i očekujemo da će se sve završiti u rekordno kratkom roku istakao je g. Ivanović.