Republika Kosovo

Parteš

Delegacija iz Poljske posetila opštinu Parteš

2018/11/26 - 2:49

Opštinu Parteš je dana 22. 11.2018.godine, posetila delegacija iz Poljske na čelu sa Marekom Pankjevičem a sve u vezi Projekta Erazmus Plus, koji podrazumeva povezivanje organizacija, povećavanje kapaciteta za rad, deljenje i razmenu ideja, metoda i primera dobre prakse.
Delegaciju su primili predsednavajući skupštine opštine Parteš Žarko Bujić, direktor obrazovanja, zdravstva,socijalnih usluga, omladine, sporta i kulture Božidar Trajković, direktor za budžet i finansije Dragan Stanković i šef kabineta predsednika Nikola Tasić.
Tim povodom delegacija predstavnika lokalnih samouprava opstine Trenca i opstine Lezajsk, na čelu sa Marekom Pankjevičem kažu da im je pre svega, kao Fondaciji “Solunska braća Ćirilo i Metodije”, najveći povod dolaska na Kosovo ljubav prema srpskom narodu. Tako je povod našeg dolaska ovde i uspostavljanje saradnje sa opštinom Parteš na nastavku saradnje na realizaciji Erazmus Plus programa. Zbog toga smo došli sa predstavnicima lokalnih samouprava.
Na sastanku je bilo reči i o uspostavljanju međuopštinske saradnje kao i o razmeni iskustva između opština i zajedničkom radu na poboljšanju i stvaranju boljih uslova za život građana. Prilikom ovog sastanka delegacija iz Poljske uručila je poziv predsedniku opštine da naredne godine poseti njihove opštine a sve u cilju unapređenja saradnje.
Predstavnici opštine Parteš zahvalili su se delegaciji iz Poljske na poseti, i tom prilikom su predstavili situaciju i predočili probleme i izazove sa kojima se opština suočava u svom radu.