Republika Kosovo

Parteš

Delegacije opštine Parteš i opštine Ranilug u poseti Poljskoj

2019/04/10 - 11:27

Delegacije dveju opština, opštine Parteš i opštine Ranilug, proteklih deset dana, boravile su u poseti Poljskoj.
U periodu od 26.03. – 03.04. predstavnici opštine Parteš zajedno sa kolegama iz opštine Ranilug posetili su opštine Trynzca i Ležajsk. Inicijalni kontakt između rukovodioca poljskih opština i opštine Parteš i Ranilug uspostavnjen je tokom protekle godine u cilju pokretanja međuopštinske saradnje.
Svrha posete delegacija jeste uspostavljanje saradnje između pomenutih opština pre svega na polju kulture i ekonomskog razvoja.
Pored posete opštinama Trynzca i Ležajsk, predstavnici lokalne samouprave posetili su Parlament Poljske u Varšavi, Maršala regiona Podkarpatska, niz malih i srednjih preduzeća kao i primera socijalnog preduzetništva koje je jako razvijeno u Poljskoj uz pomoć fondova Evropske Unije. Predstavnici lokalne samouprave Parteš i Ranilug su imali priliku da razmene iskustva i vide primere funkcionisanja lokalnih i centralnih institucija u Poljskoj.
Predsednik Opštine Parteš, Dragan Petković se tom prilikom zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i pozvao ih da uzvrate posetu kako bi napravili potrebne korake ka daljoj saradnji između opština koja će se pre svega ogledati u povezivanju preduzetnika, civilnog i nevladinog sektora..