Republika Kosovo

Podujevo

Uz brojne aktivnosti obeležava se Dan Nezavisnosti Kosova u Podujevu

2023/02/23 - 2:33

Uz brojne aktivnosti obeležava se Dan Nezavisnosti Kosova u Podujevu

2023/02/17

 

Pod pokroviteljstvom Predsednika Opštine g.Shpejtim Bulliqi, aktivnosti povodom obeležavanja nezavisnosti Kosova u Podujevu počele su juče folklornom manifestacijom „KUD Llapi” i nastavljene danas u prepodnevnim satima odavanjem počasti „Memorijalnom kompleksu mučenika”. “u Penduhe i svečanom sednicom Skupštine Opštine.

Nakon ovih događaja, organizovane su aktivnosti iz Direkcije za Kulturu, Omladinu i Sport, gde je u „Pozorištu Avdush Hasani “održana dečja predstava „Ljubav na kraju mora “. Nakon prikazivanje filma, održan je tradicionalni turnir u malom fudbalu sa uzrastom U-15 u sportskoj sali „Hakif Zejnulahus”. Povodom obeležavanja 15. godišnjice nezavisnosti Kosova, održana je umetnička manifestacija koju je organizovala Skupština Omladine Kosova, ogranak u Podujevu.

Kao napomena o ovom događaju, za Labsku publiku su prikazovani dokumentarni filmovi “Fotografija” koje je pripremila TV Lapi, kao i dokumentarni film o Komandantu “Zahir Pajaziti” koji su pripremili ÇAK Consulting i RTK, čime su zatvorene aktivnosti koje je organizovala Opština Podujevo povodom obeležavanja godišnjice nezavisnosti.