Republika e Kosoves

Podujevë

Agim Veliu

Biografia e kryetarit

 Agim Nuhi Veliu

Datëlindja: 25.07.1960

Adresa: fshati Bradash – Podujevë

Profesioni: Jurist

Komunikimi: Shqip, anglisht dhe serbokroatisht

Gjendja martesore: i martuar, baba i 2 fëmijëve; bashkëshortja: Igballja, djemtë, Shkumbini dhe Naseri

 

Përvoja:

 • Një ndër themeluesit e Degës së LDK-së në Podujevë
 • Prej 1990 në poste udhëheqëse të Degës së LDK-së
 • Më 1998 deputet i Kuvendit të Republikës së Kosovës
 • Në vitin 2000 Zëvendëskryetar i bordit Administrativ
 • Kryetar i Kuvendit të komunës; 2000 – 2002
 • Kryetar i Kuvendit të komunës; 2002 – 2004
 • Ministër i Arsimit, i Shkencës dhe i Teknologjisë; 2004 – 2007
 • Deputet i Kuvendit të Republikës së Kosovës 2008 –2009
 • Kryetar i komunës; 2010-2013
 • Kryetar i komunës; 2014-2017
 • Aktualisht kryetar i Komunës
 • Kryetar i Asociacionit të Komunave të Kosovës