News

Njoftim për media | 2017-06-22

Nesër në ora 12:00, në sallën nr 37 të objektit të vjetër,  Komuna e Prishtinës do të prezantojë një pjesë të vogël të dokumenteve të historisë shekullore të qytetit të Prishtinës nga thesari i Arkivit të Perandorisë Osmane.
 
 

Prezantimi i aplikacionit “përPrishtinën” | 2017-06-22

Komuna e Prishtinës vazhdon projektet e digjitalizimit të shërbimeve ndaj qytetarëve.  Kësisoj, sot u prezantua aplikacioni “përPrishtinën” dhe sistemi tërësisht i digjitalizuar i qendrës së thirrjeve. 

 

Njoftim për media - Nesër lansohet aplikacioni "përPrishtinën" | 2017-06-21

Komuna e Prishtinës, nesër në një konferencë për media do të prezantojë aplikacionin “përPrishtinën” dhe sistemin tërësisht të digjitalizuar të qendrës së thirrjeve.

 

Festa e Muzikës | 2017-06-21

Sot, më 21 qershor, Drejtoria për Kulturë bashkë me Ambasadës e Francës dhe Aleancën franceze organizojnë Festën e Muzikës. 
 
 

Memorandum Mirëkuptimi me shoqatat "Down Syndrome Kosova" dhe "Autizmi" | 2017-06-20

Komuna e Prishtinës nënshkroi sot Memorandum Mirëkuptimi me Shoqatën “Down Syndrome Kosovë” dhe Shoqatën e Autizmit. Obligimet që dalin nga ky Memorandum mund t’i gjeni në tekstin e mëposhtëm, kurse Memorandumin e plotë e gjeni të bashkëngjitur.
 
 

Drejtoria e Arsimit shpall konkurs për regjistrimin e nxënësve në klasën e dhjetë (10) për vitin shkollor 2017/2018 | 2017-06-19

Në bazë të nenit 5, shkronja b) të Ligjit Nr. 03/L-068 për Arsimin në Komunat e Republikës së Kosovës, nenit 17, shkronja h) të Ligjit NR. 03/L-040 Për Vetëqeverisjen Lokale, në bazë të Udhëzimit Administrativ Nr. 22/2013 për Numrin maksimal të nxënësve për klasë dhe raporti mësimdhënës nxënës, si dhe në pajtim me udhëzimet dhe/ose procedurat dhe standardet e përgjithshme të shpallura nga MASHT: Drejtoria e Arsimit shpall konkurs për regjistrimin e nxënësve në klasën e dhjetë (10) të gjimnazeve dhe të shkollave profesionale për vitin shkollor 2017/2018.

 

Sot fillon faza e dytë e dezinsektimit hapësinor | 2017-06-19

Sot, më 19 qershor, fillon faza e dytë e dezinsektimit hapësinor në Komunën e Prishtinës. Kjo ditë është zgjedhur pas të gjitha përgatitjeve teknike dhe operative nga ana e Komunës së Prishtinës dhe kompanisë, dhe pasi që parashikimet klimatike sigurojnë një javë me mot stabil dhe pa reshje.
 
 

Lista e përfituesve të bursave komunale 2016-2017 | 2017-06-15

Komisioni për përzgjedhjen e përfituesve të bursave për studentë, i formuar konform Vendimit 01 nr. 020/02-0116694/17, dt. 19.05.2017, të Kryetarit të Komunës, duke u bazuar në Rregulloren 01 nr. 110 – 41917, datë: 29.03.2013, Për ndarjen e bursave për studentë të Komunës së Prishtinës,pasi shqyrtoi të gjitha aplikacionet e arritura konform konkursit publik, sjell këtë vendim:
 

NJOFTIM PËR QYTETAR - Plani rregullues i hollësishëm për tërësinë urbane B të lagjes Prishtina e Re - Zona Lindje 2017-2025 | 2017-06-15

Në mbështetje të nenit 20 të Ligjit mbi Planifikimin Hapësinor nr. Ligji Nr. 04/L-174 dhe Udhëzimit Administrativ nr.05/2014 për zbatimin e Ligjit për Planifikim Hapësinor për përgjegjësitë e autoriteteve të planifikimit hapësinor si dhe parimet dhe procedurat për pjesëmarrjen e publikut në planifikim hapësinor, nr. protokollit 1889/14, Komuna e Prishtinës, shpall këtë njoftim:
 
 

Drejtoresha e Arsimit, Arbërie Nagavci vizitoi nxënësit e Komunës së Prishtinës gjatë testit të maturës | 2017-06-14

Drejtoresha e Arsimit në Komunën e Prishtinës, Arbërie Nagavci sot vizitoi shkollat "Eqrem Çabej" dhe "Sami Frashëri" për të ndjekur nga afër mbajtjen e provimit të maturës. 

 

Zgjedhen fituesit për shfrytëzimin e shtëpizave për "Tregun e Luleve" | 2017-06-14

Në bazë të Vendimit 01-020/04-0124653/17 të datës 26/05/2017 komisioni  i caktuar për shqyrtimin e kërkesave për përzgjedhjen e bizneseve për tregun e luleve, ka përpiluar lisën e bizneseve  të cilat i kanë plotësuar kriteret e parapara në thirrjen për aplikim. 
 
 

Fillojnë punimet për adaptimin e Qendrës së parë Kulturore - Sociale për të moshuar | 2017-06-07

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, bashkë me Drejtorin e Shendetësisë dhe Mirëqenjes Sociale, Arben Vitia, Drejtorin e Investimeve Kapitale dhe Menaxhimit të Kontratave, Hysen Durmishi dhe  ish Drejtori i Inspeksionit dhe kandidati për deputet Xhelal Sveçla, morën pjesë sot n�� fillimin e punimeve për adaptimin dhe renovimin e ish Qendrës së Mjekësisë Familjare Nr.1 te Xhamia e Llapit.  
 
 

Shtrirja e rrjetit wireless në të gjithë objektin e shkollës "Hilmi Rakovica" | 2017-06-06

Drejtoria e Arsimit e Komunës së Prishtinës pas analizës dhe vlerësimit të përgjithshëm mbi rrjetin ekzistues të internetit në institucionet arsimore, ka ndërmarrë hapa të mëtutjeshëm për zgjerimin dhe avancimin e tij, për të shpërndarë rrjetin në të gjitha objektet shkollore, me kapacitetet e reja sipas standardeve të kohës.

 

Njoftim për media - Nesër fillojnë punimet për adaptimin e Qendrës Kulturore - Sociale për të moshuar | 2017-06-06

Nesër në ora 10:00, në ish Qendrën e Mjekësisë Familjare, në rrugën Ilir Konushevci, afër Xhamisë së Llapit, do të fillojnë punimet për adaptimin e këtij objekti në Qendrën Kulturore - Sociale për të moshuar.
 
 

Komuna e Prishtinës nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me Korporatën Financiare Ndërkombëtare (IFC), pjesë e Grupit të Bankës Botërore | 2017-06-05

Komuna e Prishtinës nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me Korporatën Financiare Ndërkombëtare (IFC), pjesë e Grupit të Bankës Botërore, lidhur me projektin për të tërhequr investime private në sektorin e arsimit në mënyrë që edhe më tutje të përmirëohet  infrastruktura dhe cilësia e arsimit në Komunën e Prishtinës.
 
 
Duke paraqitur rezultatet 1-15 (of 2463)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

RSS