Republika Kosovo

Priština

Inaugurisan park u Dardaniji

2014/07/17 - 12:00

Više od 9500 m2 javne površine je opremljeno klupama, korpama za smeće i zelenilom stvarajući ovaj prostor u jedan udoban park za korišćenje i provođenje vremena za stanovnike koji žive u toj okolini.

Ova investicija ProCredit Banke je omogućena u saradnji sa Opštinom Priština. Gdin Shpend Ahmeti je izjavio: „Ovaj projekat je započet kao ideja iz prošle godine da se jedan od parkova Dardanije reguliše, da se posade nova stabla i da se postave klupe kako bi se koristili od strane građana. Štaviše, ideja je da korporacija kao što je ProCredit Banka, koja funkcioniše ne samo u našoj opštini nego i u našoj državi, iskoristi jedan deo svog prometa kako bi investirala u nešto od čega svi građani imaju socijalne dobiti.“

Ovom investicijom ProCredit Banke nameravamo da doprinesemo u povećanju zelenih površina koje su veoma potrebne u urbanim zonama. Ova investicija zatvara projekat za povećanje zelenih površina u mnogim gradovima na državnom nivou kojai predstavlja ukupnu investiciju od približno 60, 000 EVRA, oko 415 posađenih stabala i više od 10,500 m2 ozelenjenih površina, izjavio je Ilir Aliu, Generalni Direktor u ProCredit Banci.

Investiranje u ovom parku odražava potrebu za više javnih zelenih površina na Kosovu, kao i kontinuirani doprinos životnoj sredini od jedne odgovorne finansijske institucije.

_MG_1147.JPG_MG_1156.JPG

_MG_1164.JPG_MG_1175.JPG

_MG_1186.JPG_MG_1199.JPG

17 Juna, Predsednik Opštine Priština Shpend Ahmeti zajedno sa ProCredit Bankom, inaugurisali su park u naselju Dardanija u Prištini.