Republika e Kosovës

Prizren

Prizren Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğanı Ağırladı

2010/11/04 - 12:00

Türkiye Başbakanı sn. Recep Tayip Erdoğan’ı Kosova Başbakanı sn. Hashim Thaçi Kosova’nın  başkenti Priştine’de karşıladı.
Priştine’de ki törenin ardından Prizren’e hareket eden heyeti Prizren’de Prizren Belediye Başkanı sn. Ramadan Muja ve Eğitim Bakanı Enver Hoxhaj karşıladı. Türkiye Başbakanı ve Kosova Başbakanı Prizren’in şadırvan semtinde Prizren halkına seslendiler. Organizasyona ev sahipliği yapan Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja böyle güzel ve tarihi bir günde bir arada olmaktan ve bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan çok mutluluk duyduklarını belirtiler.

Prizren’in Şadırvan semtinde halka seslenen belediye başkanı sözü Kosova Başbakanı Hashim Thaçi’ye bıraktı. Başbakan Thaçi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Kosova da  ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Konuşmasına Türkiye ve Kosova’nın tarihten gelen bir beraberlik ve dostluklarının olduklarını açıklayarak devam etti.  
Kosova Başbakanı Hashim Thaçi’nin konuşmasının ardından sözü Kosova Çevre ve Alan Planlama Bakanı sn. Mahir Yağcılara bıraktı. Bakan Mahir Yağcılar konuşmasına bu büyük ve önemli günün Kosova halkı için ve Türk toplumu için ne kadar önemli ve tarihi bir an olduğundan bahsederek başladı. Kosova halkı için ve Kosova’ da ki Türk Toplumu için Türkiye’nin bugüne kadar yaptığı yardımlar ve sağladığı olanaklardan dolayı başbakana teşekkürler etti. Bakan Mahir Yağcılar konuşmasına şu sözlerle devam etti Türkiye Devletinde bugüne dek yüzlerce öğrencimiz eğitime gönderilmiştir, eğitim konusunda ve diğer olanakların sağlanmamsında her zaman yanımızda olan anavatanımız Türkiye’ye ve başbakan Erdoğan teşekkür bir borç biliriz ve şükranlarımızı sunarız. Diyerek sözü başbakan Recep Tayip Erdoğan aldı.

Başbakan Erdoğan konuşmasına burada olmaktan çok mutlu olduklarını söyleyerek başladı. Kosova’nın savaştan çıkmış yeni bir devlet olduğunu ve bunu göz önünde bulundurarak ekonominin güvenliğin daha yeni altyapısının oluşturulduğunu vurguladı. Kosova ve Türkiye tarihten gelen bir akrabalık ve dostluk ilişkisi içindedir dedi. Ayrıca başbakan Erdoğan Kosova Başbakanına da teşekkürlerini ileti. Birlik beraberlik dostluk mesajları verdi. Kosova hükümeti heyeti ve Türkiye Başbakanlık heyeti konuşmanın  ardından hemen  Prizren Belediye Binasına törene katıldılar.