Republika e Kosovës

Prizren

Amerikalı öğrenciler Prizren Belediye Başkanı prof.dr. Ramadan Muya ile biraraya geldiler

2010/10/11 - 12:00

Farklı branjlarda insan hakklarını okuyan Amerika’nın değişik üniversitelerinden gelen öğrencileri Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muya karşıladı.

Başkan Muya genel olarak aynı düzeyde hoşgörüyle birarada beraber yaşadıklarını, Prizren Belediyesinde bunların hepsinin var olduğunu anlattı. 

Prizren kenti eskiliğiyle farklıdır, çok kültürlü, çok dinli, çok dilli,  farklı etnik gurupların bir arada yaşadığı karma bir yapıya sahiptir. Tüm bu özellikler Prizren şehrini etrafındakilere nazaran daha özel yapar. Prizren Belediyesinin milliyetleri dil kullanma hakkını haketiler onların kültür  ilerlemesinin diğer devlet kurumlarında da aynı şekilde temsil edebilirler.

Biz dünyanın en yeni ülkesi olarak, demokrasi düzeyinin eşitliğini daha ileriye götürmek için diğer Avrupa ülkeleri ve Amerika’da ki gibi o dereceye gelene kadar çalışacağız dedi Belediye Başkanı Ramadan Muya.

Ramadan Muya ile bu görüşmeye katılan öğrenciler yerlerinden göç edip tekrar geri dönenlerin konumlarıyla ilgili bilgi aldılar ve onların Kosova Savaşından bu yana toplumla nasil bütünleştikleri konusuyla ilgilendiler.