Republika e Kosovës

Prizren

Prizren Belediye Başkan Yardımcısı s.Orhan Lopar Kosova Halk Avukatları İle Görüştü

2010/12/02 - 12:00

Prizren Belediyesine yapılan bu  ziyarette ana konu dil ve kimlik sorunuydu. Prizren belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar Kosova Halk Avukatlarına kimliklerde türkçe yazmamasının şu anda büyük bir sorun olduğunu ve bunun için acilen bir çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı. Belediye Başkan Yardımcısı S.Lopar sözlerine şöyle devam etti: ‘Ben hala kimlik almadım. Şu anda ben kimliksizim. Bu konuyu geçen sene sayın Başbakanımız Hashim Thaçi ile de görüştük. Fakat bugün henüz bir çözüm getirilmemiştir. Ben Kosovada yaşayan bir vatandaş olarak bu sorunun en kısa zamanda hallolması için sizden ne gerekiyorsa yapılmasını çok rica ediyorum’dedi.
Prizren Belediye Başkan Yardımcısını büyük bir dikkatle dinleyen Kosova Halk Avukatları bu konuda Orhan beye katıldıklarını ve bu sorunun kesinlikle hallolması gerektiğini vurguladılar. Ayrıca sorunun kısa zamanda şefaflığa kavuşması için yapılması gerekenlere en kısa zamanda başvuracaklarını,başlayacakalrını ifade ettiler.

Kimlik sorununun yanı sıra Prizren Belediyesinde ayrıca resmi evraklardaki Tğrkçe’nin olmamasına değinen Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar bu tür sorunların artık olumlu bir sonuçla sonuçlandırılması gerekiyor dedi.

Bu görüşmenin ardından halka ve medyaya açık olarak Prizren Belediye meclis salonunda bir oturum düzenlendi.