Republika e Kosovës

Prizren

Prizren Belediyesi Türkiye Büyükelçisini Agirladı

2011/02/04 - 12:00

Prizren’in çok eski ve tarihi bir şehir olmasının çok önemli olduğunu hatta bunun ayrı bir önem taşıdığına değinen büyükelçi çok dinli, çok dili yapıların yönetiminin de karma milletlerden olması örnek bir yapıdır şeklinde konuştu. İşte sizin belediyeniz ve siz bunun en güzel örneğisiniz diyerek sözlerine devam etti.

Türkiye Büyükelçisi Songül Ozan Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muya ile görüşmesinde ayrıca ileriki dönemlerde yapılabilecek işbirliklerini de konuştu. Özellikle yabancı Türk yatırımcıların Kosova’ya gelip yatırım yapmaları konusund onları teşfik etiklerini anlattı. Bilhasa Prizren’in ekonomisinin kalkınması çin gereken yatırımlarda büyükelçilik olarak öncülük etiklerini ve Prizren gençlerine elerinden geliği kadar imkanlar çerçevesinde iş sağlanması konusunda yardımda bulunacaklarının sözünü verdi.

Kosova’daki diğer Türk kurum ve kuruluşlara da değinen sayın büyükelçi onlarla da beraber işbirliği içindeyiz amacımız Kosova ekonomisine bir nebze de olsa istihdam sağlamaktır şeklinde konuştu.

Büyükelçi TİKA ve ENKA’dan bahsetti ayrıca Gülistan Derneğinden ve genişleme politikalarına da değindi. Prizren Belediyesinin yaklaşık 5 hektarlık bir araziyi Gülistan Derneğine verdiği için ayrıca Belediye Başkanı Ramadan Muya’ya teşekkür etti.

Gülistan Derneği ve yaptığı çalışmaları yakından tekip ettiklerini ve ileriki yıllarda bu çalışmaların daha fazla ilerleyeceğinden hiç kuşkuları olmadığının altını çizdi.

Türkişye Büyükelçisi Songül Ozan bu durumdan çok memnun kaldıklarının çünkü Kosova ve Türkiye’nin kardeş ülke olduklarını ve tarihsel bir akraba bağlarının da olmasının getirdiği ayrı bir yakınlık ve dostluğun söz konusu olduğunu ifade etti.

Ayıca Büyükelçi Ozan Kosova’yı bağımsızlık sürecinde, öncesinde ve sonrasında hep desteklediklerini ve ileriki dönemerde de Kosova’nın yanında oalcaklarını söyeldi.
Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muya bu durum için Türkiye’nin Kosova’yı desteği konusunda sayın büüyükelçiye teşşekür etti.

Büyükelçi Ozan Türkiye’nin dış politikasında Kosova özel bir yerdedir ve çok sevdiğimiz dost bir ülkedir şeklinde konuştu.
İki ülkenin derin tarihi bağlarının olmasının ayrı bir zenginlik olduğuna vurgu yaptı.
Prizren’in kalkınması için ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır plduklarını bir kez daha vurguladı.

İleriye dönük projelerden de kısaca bahseden sayın büyükelçi Yunus Emre Vakfının Prizren’de bir şubesinin açılacağının müjdesini verdi.

Türkiye’nin çeşitli şeehirlerinin büyük belediyeleri ile Prizren Belediyesin’in de kardeş belediye olmasının çok sağlam ilişkiler, işbirliklerinin köprüsüdür şeklinde konuştu. Büyükelçi ayrıca Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Orhan Lopara çok teşekkür etti.