The Republic of Kosovo

Rahovec

Održana šesta sednica OOBZ, bezbednosno stanje mirno i stabilno

2019/11/21 - 10:00

Na šestoj redovnoj sednici Opštinskog Odbora za Bezbednost Zajednice (OOBZ), u opštini Orahovac, kojom predsedava predsednik Smajl Latifi, rečeno je da je bezbednosno stanje mirno, stabilno i stabilno na celoj teritoriji opštine.

 

Predsednik Latifi je na otvaranju sastanka obavestio članove i izvođače OOBZ -a, kao što su OEBS i LMT u Orahovcu, da je bezbednosno stanje, prema informacijama zvaničnika nadležnih za bezbednost, na celoj teritoriji opštine mirno i stabilno.

 

„Ukoliko članovi OOBZ -a obrate sa zahtevom da im se oduzme radna dozvola za lokale koje narušavaju javni red i red noću, to ću učinitina osnovu zakona koji su na snazi. U budućnosti će se uloga članova OOBZ povećati kako bi se uticalo na javnu bezbednost u opštini Orahovac. Želeo bih da vas obavestim da smo kao opštinske institucije spremni za zimsku sezonu, jer opština ima ugovor sa ekonomskim operaterom koji će održavati puteve tokom ove zimske sezone “, rekao je predsednik Latifi.

 

Fazli Morina, komandant Policijske stanice Orahovac, izvestio je prisutno o opštem stanju bezbednosti za septembar – oktobar 2019. godine, rekavši da je bezbednosno stanje uglavnom mirno i stabilno, ali da je potrebna veća saradnja sa građanima.

„Bezbednosno stanje na teritoriji opštine Orahovac u periodu od dva meseca septembar – oktobar 2019. godine bilo je mirno i stabilno, za to vreme registrovano je ukupno 100 slučajeva, od čega 81 krivična dela, 19 raznih događaja. Od kojih može izdvojiti: teške povrede 2 slučaja, krađe 14 slučajeva, teške krađe 11 slučajeva i 7 slučajeva porodičnog nasilje. Kosovska policija se kontinuirano zalaže za bezbednost u školi, u cilju sprovođenja operativnog plana „Bezbednost u školama“, patroliranja u blizini školskih objekata, službenim vozilima, angažovanje službenika u civilnoj odeći, održavanja sastanaka i stalni kontakt sa direktorima i ostalim zvaničnicima dotičnih škola “, rekao je komandant Morina u svom izvještaju.

Na kraju sednice, usvojen je plan rada Opštinskog Odbora za Bezbednost Zajednice za 2020. godinu, u okviru kojeg planirane su šest sednice.