Republika e Kosoves

Rahovec

Për të 18-tin vit më radhë qytetarët e fshatit Dejnë dhurojnë gjak

2019/01/08 - 1:32

Në objektin e Shkollës Fillore të Mesme të Ulët “Rudolf Walther” në fshatin Dejnë të komunës së Rahovecit, qytetarët e këtij fshati për të 18-tin vit më radhë kanë dhuruar gjake. Të pranishëm në dhurimin e gjakut ishin Fatmir Iska, nënkryetar i komunës, Samir Mustafa drejtori i Drejtorisë për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale, banor të fshatrave për rreth fshatit Dejnë të cilët kishin ardhur për të dhuruar gjak si dhe stafi i QKUK – Transfuzioni i Gjakut.

Samir Mustafa, drejtor i Drejtorisë për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale i cili është edhe njëri nga dhuruesit e gjakut u shpreh se tashmë është bërë traditë dhurimi i gjakut për të shpëtuar jetë nga qytetarët e fshatit Dejnë.

“Si drejtor i drejtorisë për Shëndetësi ,mora pjesë në këtë aksion për të dhuruar gjak për të gjithë ata që kanë nevojë. Është kënaqësi dhe ndjenjë e mirë që të dhurohet gjak, për të shpëtuar një jetë”, ka thënë ndër të tjera drejtori Mustafa

Kurse Muharrem Morina, kryetar I këshillit të fshatit Dejnë ka thënë se edhe sot pas 18 viteve, banorët e fshatit Dejnë po e tregojnë kulturën dhe humanizmin njerëzor duke dhuruar gjak nga zemra e tyre për të shpëtuar jetë. Një falënderim i veçantë duhet bërë edhe Mërgimtarëve tanë të cilët po solidarizohen më banorët e fshatit duke i vazhduar pushimet edhe këtë ditë vetëm e vetëm që të dhurojnë gjak që të kontribuojnë në të mirë të komunitetit si dhe mbarë Kosovës

H.Krasniqi

Zyrtar për Informim