Republika e Kosoves

Ranillug

Jan Bratu viziton Komunën e Ranillugut

2020/02/11 - 11:08

Shefi i Misionit të OSBE-së në Kosovë Jan Bratu vizitoi Komunën e Ranillugut të Premten pasdite për t’u takuar me kryetarin Vladica Aritonovic dhe Zëvendës kryetarin Davor Petkoviq.

Jan Bratu vizitoi komunën e Ranillugut me bashkëpunëtorët e tij, James Lyon, Drejtorin e Zyrës Rajonale të OSBE-së në Gjilan, dhe zyrtarin Ivan Todorovic.

Kryetari Aritonoviç bisedoi me Shefin e Misionit të OSBE-së Jan Bratu për shumë tema të rëndësishme në lidhje me qeverisjen lokale dhe qytetarët e saj, duke filluar me zhvillimin ekonomik, situatën e sigurisë në komunë, deri te planet dhe programet që ka komuna, si dhe për përmirësimin e jetës për fshatarët e komunës Ranillug.

Gjatë takimit, bashkëbiseduesit diskutuan, ndër të tjera, problemin që Komuna Ranilug ka me Agjencinë Kosovare të Privatizimit në lidhje me pronësinë e tokës, duke theksuar detyrimin që këto probleme duhet të bien dakord bashkërisht me mbështetjen e ministrive kompetente në të ardhmen.

Në fjalën e tij, Bratu theksoi se, deri më tani, Komuna Ranillug konsiderohet një nga komunat më të mira në Kosovë, duke theksuar se mbështetja dhe ndihma e OSBE-së do të vazhdojë edhe në të ardhmen.

Kryetari Ranillugut tha në një bisedë me shefin e OSBE-së në Kosovë se e vlerësoi kontributin, i cili tha se ishte vetëmohues në të gjitha segmentet e zhvillimit dhe përparimit të komunës Ranillug. Ai shtoi se pret që ky bashkëpunim të përmirësohet në të ardhmen, gjë që do të rezultojë në një përparim dhe zhvillim edhe më të mirë të komunës, dhe në këtë mënyrë do të përmirësojë kushtet e qytetarëve.