Republika e Kosoves

Ranillug

Nxënësit e shkollës fillore fituan tabela të reja interaktive

2020/06/18 - 1:59

Projekti i nisur së fundmi i Komunës së Ranillugut dhe Këshillit Danez për Refugjatë (DRC), i cili ka të bëjë me furnizimin dhe instalimin e tabelave interaktive me projektorë dhe laptopë, ka përfunduar.

Tabelat interaktive të vendosura në klasat e ulëta të shkollave fillore “Veljko Dugosevic” në Ranillug dhe “Trajko Peric” në Ropotovë të M., me klasa të ndara, janë rezultat i nënshkrimit të fundit të një marrëveshjeje midis komunës së Ranilug dhe DRC.

Përfitimet e tabelave interaktive me projektuesit në klasë janë të shumta. Ato ofrojnë rehati dhe fleksibilitet gjatë arsimit, ndërsa nga ana tjetër rrisin angazhimin e mësuesve dhe studentëve, performancën e të nxënit dhe kursimin e materialit mësimor.

Shkollat e përmendura dhe departamentet ku është realizuar ky projekt janë vizituar sot nga kryetari i komunës Ranillug, së bashku me drejtorin e arsimit, Ivan Mitković.

Ata vizituan të gjitha klasat ku u vendosën tabelat dhe me atë rast biseduan me drejtuesit e shkollave për nevojat e mundshme dhe investimet e ardhshme në sistemin arsimor.

Në deklaratën e tij për zyrën e informacionit të komunës Ranilug, Aritonoviç theksoi se ai ishte mirënjohës për Këshillin Danez të Refugjatëve për ndihmë dhe mbështetje në këtë dhe të gjitha projektet e realizuara më parë. “Unë mendoj se ky projekt do të përmirësojë shumë cilësinë e mësimit të fëmijëve tanë. Në bisedën me drejtorët e shkollave, mësova se ka nevojë për disa investime më shumë, dhe dua të them që në periudhën e ardhshme do të përpiqem të siguroj gjithçka që është e nevojshme për shkollat tona dhe fëmijët tanë “, tha Aritonović