Republika e Kosoves

Ranillug

U hap manifestimi i 20-të kulturore dhe sportiv “Festimet e Vidovdanit”

2020/06/26 - 10:17

Manifestimi i njëzetë jubilar kulturor dhe sportiv u hap mbrëmë në sallën e shkollës fillore “Trajko Perić” në Ropotovë të M., në ora 19:00.

Në hapjen e manifestimit të këtij viti “Festimet e Vidovdanit” morën pjesë kryetari Vladica Aritonović, drejtorët e departamenteve të komunës, drejtorët e shkollave në komunën e Ranillug, klerikë dhe anëtarët e komitetit organizativ të manifestimit.

Pas intonimit të himnit serb, ngjarja u hap zyrtarisht nga kryetari i manifestimit të këtij viti në Vidovdan, Sasa Stojanovic, dhe më pas kryetari i Ranillugut, Vladica Aritonovic, iu drejtua të pranishmëve.Pas fishekzjarreve, pasoi një program kulturor dhe artistik i realizuar nga etno grupi “Kos” nga Anamorava.

Vite më parë, kjo ngjarje mblodhi sportistët, lojtarët, aktorët, vokalistët dhe artistët më të mirë në tërë Kosovën dhe Metohinë, dhe Serbinë. Këtë vit, për shkak të situatës së re me virusin Corona dhe për të respektuar udhëzimet për parandalimin e përhapjes së virusit, ngjarja do të organizohet në minimum, dhe vetëm garat ndërkufitare dhe gjithëpërfshirëse do të zhvillohen brenda dy ditëve të ardhshme.

Pas përfundimit të programit të etno grupit “Kos”, të pranishmit patën mundësinë të vizitojnë një atelier të improvizuar, pra një dhomë në të cilën gjatë ditës filluan të punojnë artistë nga Kosova Anamorava dhe Serbia, d.m.th. krijimin e veprave të artit brenda kolonisë së artit “Koloriti I Vidovdanit 2020”. . Njëmbëdhjetë artistë do të krijojnë në ditët në vijim, pra gjatë fundjavës, dhe ekspozita e punimeve do të mbahet në mbyllje të manifestimit më 28 qershor.

Për të gjithë të pranishmit, bordi i manifestimit organizoi një rostiçeri modeste, gjatë së cilës kryetari Aritonoviç iu drejtua me dëshirë që manifestimi të zhvillohej në rendin më të mirë dhe dëshirën që kjo situatë të mos dekurajojë organizatorët sepse komuna e Ranillugut është gjithmonë aty për t’i ndihmuar ata si sponsor i përgjithshëm. për të dhjetën vit me radhë.