Republika e Kosoves

Ranillug

U shpërndan pajisjet mjekësore të dhuruara

2019/01/30 - 4:17

Komuna e Ranillugut ka dhënë në shfrytëzim qendrës së mjekësisë familjare, pajisjet medicinale, më sakt dy elektrokardiografë (ECG), dy inhalatorë, dy holterë të shtypjes të gjakut dhe një defibrilator.

Siç kemi shkruar në fund të vitit të kaluar dhurimin e IPKO në pajisje mjekësore, e cila u dhuroi në bazë të bashkëpunimit me komunën e Ranillugut kompania IPKO në vlerë prej 5,000 euro, pajisja tha është tani, ose në fillim të janarit 2019 dhe dorëzuar në qendër të mjekësisë familjare.

Aparatet e dhuruar u shpërnda në ambulanca në fshatrat Ranillug dhe Ropotovë të Madhe. Pajisjet mjekësore të lartpërmendura tashmë janë në përdorim dhe ndihmon stafin mjekësor të Qendrës Mjekësore Familjare në Ranillug për të përmirësuar punën e tyre, si dhe për diagnostikimin në kohë të sëmundjeve.