Republika e Kosoves

Ranillug

Zahir Tanin viziton Komunën e Ranillugut

2020/02/14 - 10:18

Përfaqësuesi Special i Sekretarit të Përgjithshëm të KB, Misioni në Kosovë Zahir Tanin, së bashku me bashkëpunëtorët e tij Christopher Koleman, Sanam Dolatshani dhe Stefan Felbrich në vizita të rregullta në komuna në Kosovë, vizituan Komunën Ranillug dje paradite për të takuar kryetarin Vladica Aritonovic dhe anëtarët kabineti i tij.

Kryetari Aritonoviç bisedoi me Zahir Tanin për shumë tema të rëndësishme në lidhje me vetëqeverisjen lokale dhe qytetarët e saj, duke filluar me zhvillimin ekonomik, deri në planet dhe programet që ka komuna, dhe për përmirësimin e jetës së banorëve të komunës Ranillug.

Gjatë takimit, bashkëbiseduesit diskutuan, ndër të tjera, problemin që Komuna Ranilug ka me Agjencinë Kosovare të Privatizimit në lidhje me pronësinë e tokës, duke theksuar detyrimin që këto probleme duhet të bien dakord bashkërisht me mbështetjen e ministrive kompetente në të ardhmen.

U diskutuan gjithashtu projektet e implementuara nga Komuna Ranilug me mbështetjen e UNMIK-ut, si dhe projektet e planifikuara për periudhën e ardhshme. Një temë e rëndësishme gjatë këtij takimi ishte barazia gjinore, duke filluar nga administrata komunale e deri te të gjitha kategoritë e shoqërisë dhe komunitetit.

Tannin theksoi se mbështetja dhe ndihma e UNMIK-ut për Komunën Ranilug do të vazhdojë edhe në të ardhmen, me qëllim të përmirësimit të standardit jetësor dhe jetësor të qytetarëve.

Kryetari I komunës së Ranillugut tha në një intervistë me Përfaqësuesin Special të KB në Kosovë se e vlerësoi kontributin, i cili tha se ishte vetëmohues në të gjitha segmentet e zhvillimit dhe përparimit të komunës Ranillug. Ai shtoi se pret që bashkëpunimi të përmirësohet në të ardhmen, gjë që do të rezultojë në një përparim dhe zhvillim edhe më të mirë të komunës.