Republika Kosovo

Ranilug

Министарка Хоџић у Ранилугу

2019/12/24 - 4:41

Министарка за администрацију локалне самоуправе Андријана Хоџић заједно са својим сарадницима, данас у преподневним часовима, посетила је општину Ранилуг, где се у кабинету председседника састала са председником општине Владицом Аритоновићем и замеником Давором Петковићем.

Наиме, као што смо раније писали, општина Ранилуг је са министарством локалне самоуправе на почетку године, потписала споразум о финансирању пројекта „Изградња паркинга за администраццију општине Ранилуг“ и једна је од једанаест општина са којима је министарство потисало споразуме.

Пројекат је реализован уз помоћ општине Ранилуг, у предвиђеном року, што је био и један од разлога данашње посете министарке Хоџић. Циљ је био да се реализацијом пројеката у свим општинама које су биле добитнице гранта побољша  локална инфраструктура.

На састанку је било речи о достигнућима општине Ранилуг у протеклом периоду, као и о изазовима и потешкоћама са којима се локална самоуправа тренутно сусреће. Министарка и градоначелник су такође разговарали о инфраструктурним пројектима које општина реализује и које ће реализовати у наредном периоду.

“Ови пројекти треба да покрену сваку од општина да у наредном периоду буду још боље, ефикасније и ефективније у пружању услуга за грађане. Министарство администрације локалне самоуправе наставиће и у наредном периоду да помаже општинама, самим тим и грађанима, остаће посвећено подршци општинама у остваривању својих пројеката”, истакла је Хоџић.