Republika e Kosoves

Shtërpcë

KOMANDANTI I KOMANDËS SË FORCAVE TË BASHKUARA NË NAPUL ADMIRAL JAMES FOG DHE KOMANDATI I KFORIT GJENERAL MAJOR LORENC DADARI KANË VIZITUAR KOMUNËN E SHTËRPCËS

2019/03/29 - 10:07

Në takim të mbajtur sot  në mes kryetarit Bratislav Nikolic, Zëvendësit e kryetarit e  Qeveris dhe Ministri për Komunitete dhe Kthim në dorëheqje Dalibor Jevtic, komandantin  e Komandës së Forcave të Bashkuara në Napoli, admirali James Foga dhe Komandanti i KFOR-it, Gjeneral Major Lorenco Dadario është konfirmuar se gjendja e sigurisë në territorin e komunës së  Shtërpcës është stabile.

Kryetari Nikolic  pas takimit ka porosit se misioni i KFOR-it në Kosovë është i rëndësishëm për stabilitetin dhe sigurinë dhe theksoi se është me rëndësi të madhe që të  vazhdohet  dialogu mes Beogradit dhe Prishtinës, sepse vetëm në këtë mënyrë mund të zgjidhin problemet e marrëdhëniës në mes  të Serbisë dhe kombit  shqiptar  në Kosovë.

 

“Bashkëbiseduesve të  mi gjatë takimit kam thënë  se unë jam i kënaqur me gjendjen e sigurisë në komunën e Shtërpcës. Gjatë takimit ne kemi prekur  temËn e dialogut, i cili sipas mendimit tonë duhet të vazhdojë. Në kontekstin e situatës aktuale politike, kamë theksuar  se Beogradi dhe Prishtina duhet të ulen në tryezën e bisedimeve për të gjetur një zgjidhje, një kompromis për Kosovën, në mënyrë që të gjithë ne të kthehemi  dhe të përqëndrohemi në atë që kanë nevojë qytetarët dhe kjo është para të gjithave  një jet  normale, e qetë dhe stabile për  të gjithë qytetarët “, tha kryetari Nikolic.

Duke iu drejtuar mediave, ndër të tjera Ministri Jevtic tha se KFOR-i duhet të jetë i pranishëm për të garantuar sigurinë në mënyrë që të mos përsëriten ngjarjet si ato të marsit 2004.

“Misioni i KFOR-it është paqja dhe stabiliteti i qëndrueshëm”, tha admirali i Forcave të Bashkura të Komandës në Napoli, ka  shtuar se kjo “është e rëndësishme për zhvillimin ekonomik në Kosovë.”

Kryetari Nikolic dhe Ministri Jevtic kanë velersuar se kjo ishte një mundësi unike që  përfaqësuesit e KFOR-it e njoftojn me  historinë të Komunës së Shtërpcës, e cila siç thonë ata, është një shembull pozitiv i bashkëjetesës.

Komandanti i KFOR-it Lorenzo Dadario nga Shtërpcë ka derguar  thirrje zyrtarëve serbë të Kosovës dhe që të bashkëpunojnë me KFOR-in, për shkak se ajo është për  rëndësie të madhe.

Kryetarit Bratislav Nikolic dhe zëvendësi krytaririt e Qeveries he Daliborit Jefticit , sot  është dhën  njohjen nga admirali Fog dhe gjenerali Dadario në shenjë falimenderimit për punën dhe veprimeve tË  cilËt janË  rezulti i paqes dhe stabilitetit, si dhe si një shenjë e bashkëpunimit të tyre të mirë me KFOR-in. Gjithashtu kryetari Bratislav Nikolic ka dhënë  Admiralit  Fog falënderimin dhe një pikturë artistike , punën e artistit  vendas, si dhe falënderimin  për komandantin e KFOR-it Gjeneral Italian